Átfestenéd a nappalit? Ezekkel a színekkel most nagyon trendi lehetsz

Milyen színre fessük a nappalit? Mi most a trendi 2021-ben?  A következő árnyalatokkal szerintünk biztosra mehetsz: a végeredmény harmonikus összhatás lesz, mely nem csak Neked, de szeretteidnek is elnyeri majd a tetszését. 

Van a lehetőségek közt olyan is, amit a tavasz ihletett, de örökké divatos opciót is találsz – a választás a Tied!

A nappali színének kiválasztásánál több dolgot is figyelembe kell venni, például a helyiségben már meglévő bútorokat és textúrákat. 

Ha bútorcserét is tervezel, akkor a festék színválasztása szempontjából is szerencsés vagy: ha a fal színét szeretnéd hangsúlyosabbá tenni, a berendezést pedig inkább a minimalizmus jegyében megoldani – mondjuk fehér bútorokkal –, akkor bátrabban eljátszhatsz olyan árnyalatok kiválasztásának a gondolatával is, amik eddig talán eszedbe sem jutottak.

Azért egy dologra figyelj: a nappalid is a lakás része, ezért törekedj arra, hogy a végeredmény passzoljon a lakás összképéhez!

(Ezt olvastad már? – Tavaszi zsongás friss fészek)

nappali trend 2021 - mályva - szürke
Forrás: colora.be

Pasztellszínek

Kedvesek, barátságosak, jó kedvre derítenek, és ellenállhatatlan bájt kölcsönöznek az otthonodnak. 

Itt a tavasz: dobd fel a nappalid egy ilyen játékos színnel! 

Ha kicsit tartasz tőlük, akkor először jobb, ha csak egy falfelületre viszed fel a kedvencedet.

(Ez is érdekelni fog! – 5 tipp a tökéletes nappalihoz)

nappali trend 2021 pasztell kék
Forrás: hgtv.com

Földszínek

Egy barátságos barna, egy ártatlan csontszín vagy egy mindenhez illő bézs lehet a megfelelő számodra? Ha biztosra mennél, ezen árnyalatok mindegyike jó választás lehet. 

Ha viszont valami másra vágysz, gondolj az okkersárgára is, mint lehetőségre. Ez a szín ugyanis nagyon pozitív, nem túl kevés, nem túl sok, nem unalmas és nem is hétköznapi. Jól illik az egyszerű, semleges színekhez, úgyhogy akár fehérrel vagy szürkével párosítva is remek választás!

Forrás: airbnb.fr

A pozitív gondolkodásért

A természetimádóknak nem is kérdés, hogy valami zöldet is becsempésszenek a nappaliba, mondjuk a fal színét ilyenre változtassák. De a zöld árnyalatait javasoljuk akkor is, ha a home office is a nappaliban kapott helyet, ugyanis ez a szín segítheti a kreatív gondolatok születését, gyerekeknél a szövegértést is. Na meg a pozitív gondolkodást, ami mindnyájunknak jól jön. 

Forrás: posterstore.com
Forrás: decoholic.org

Ha valami különlegesre vágysz, próbáld ki a zsályaszínt! Ez egy kellemes, semleges pasztell zöld, egy pici szürkés árnyalattal. Nemcsak szép, de segít harmonikusabbá és megnyugtatóbbá is tenni a teret.

(Ezt olvastad már? – Találd meg az ideális kanapét!)

Forrás: kittyandb.com
Forrás: sepac.com.br

Az ezerarcú szürke

Ha nem is az ötven árnyalatát emeljük ki, a szürkéről muszáj megjegyeznünk, hogy sokan tévedésben élnek ezzel a színnel kapcsolatban: unalmasnak, sterilnek tartják, miközben az egyik legjobban variálható szín – árnyalatai szinte minden más színnel remekül passzolnak!

(Ez is tetszeni fog: Egy csipetnyi napfény)

Forrás: amazon.com

Az örök divat

Ha színes bútorokkal rendezed be a nappalid, ha sok a színes kiegészítő vagy sok holmi található a nappalidban, esetleg vettél egy hangsúlyos kanapét, ami uralja a teret, akkor azt javasoljuk, fesd a falakat fehérre! 

Nemcsak az összhatás lesz tökéletes, hanem abban is biztos lehetsz, hogy jól választottál – a fehér ugyanis nem megy ki a divatból. 🙂

Szöveg: Balogh Mia

Forrás: domino.com
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!