Tavaszi zsongás, friss fészek

Itt a tavasz, eljött az idő, hogy felrázd téli álmából az otthonodat. Engedd el a régit, hogy bejöhessen az új energia!

Frissen festve

Egy új szín a falon, vagy egy falrészen azonnali változást hoz. Gondold át, és próbáld ki mielőtt választasz: a színek megváltoztatják hogyan érzékeljük egy szoba méreteit és hangulatát, a fény pedig kiemeli az egyes színeket. A világosabbak kinyitják, a sötétebbek összehúzzák a teret.

tavaszi falszínek

Forrás: duluxvalentine.com

Egy harsány szín nagy felületen alkalmazva átveheti az uralmat, míg a semleges színek nyugodt atmoszférát teremtenek, és biztos hátteret a bátrabb kiegészítőknek.

Forrás: colorpalettes.net

Üzenet a falon

Évek óta ugyanazokat a képeket nézed a falon? Már azt sem tudod, miért vannak ott?

Fontos, hogy a képek milyen üzeneteket közvetítenek. A falakat -sőt az egész lakásodat- manifesztációs térképpé alakíthatod, ezzel programozva a tudattalattidat, álmaid, céljaid elérése érdekében.

Forrás: etsy.com

Egy-egy saját alkotásoddal folyamatosan alkotókészségedre, leleményességedre emlékeztetheted magad.

Szépséget, harmóniát, egészséget sugárzó, felemelő érzéseket keltő, célirányos tettekre buzdító képekkel, alkotásokkal, megerősítő mondatokkal vedd körbe magad.

Forrás: ballodekor.hu

A kevesebb több

Szabadulj meg a kacatoktól, és mindentől, ami nem működik (és nem javítható), nem szolgál, és amit nem szeretsz. A felesleges tárgyak elszívják az energiádat, és megakadályozzák, hogy előbbre juss a szó szoros, és átvitt értelmében egyaránt.

Mondj ítéletet minden tárgyad felett. Tartsd meg, javíttasd meg, dobd ki, ajándékozd el! (Mást még jól szolgálhat az, ami neked már csak útban van.)

Engedd, hogy lakhelyed fellélegezzen, és hogy te is fellélegezhess! 

(Ezt olvastad már? – Hozzuk be a természetet!)

Forrás: potterybarn.com

Régi tárgyak a szivárvány alatt

Keltsd életre a megunt bútorokat, fesd vagy tapétázd le, és dobd fel őket új fogantyúkkal, egyedi részletekkel. Gyűjtöd a fém kekszes dobozokat/ a teáscsészéket/ a fonott kosarakat/ a retró szódásüvegeket/ a régi kisautókat?

Válaszd ki néhány kedvencedet, és állítsd ki őket együtt, kollekcióként, a nagyobb hatás kedvéért. Magad is rácsodálkozol majd mennyire vonzóak így a kedvenceid. A többit tárold biztos helyen, és időnként cseréld le a kiállított darabokat.

Forrás: anniesloan.com

Helyezd el színes üvegtárgyaidat úgy, hogy a napfény táncolhasson rajtuk. Hozd be a szivárványt!

A nagyi antik porcelán levesestálja a szekrény mélyén lapul? Vedd elő! Tökéletes gyümölcsöstál lehet belőle. Rakd meg különféle gyümölcsökkel a bőséget szimbolizálja. 

Ne csak ünnepek alkalmával, hanem mindig a legjobb porcelánnal és evőeszközzel teríts. Megérdemled, megérdemlitek!

Forrás: buzzfeed.com

Bútorcsata

Minden bútor a falhoz van tolva, középen pedig űr tátong? Unod, hogy nem tudtok kényelmesen leülni beszélgetni? Alakíts ki beszélgető területeket fotelekkel, székekkel, dohányzóasztalokkal, és elvonuló kuckót is olvasásra, álmodozásra.

Forrás: pufikhomes.com

Otthon kell dolgoznod? Nagy kihívás, ha nincs külön szoba erre a célra. Mindenképp lendületet ad a munkának a megfelelő terület kialakítása, még akkor is, ha pár négyzetmétered, vagy csak egy lehajtható asztallapod van erre a célra.

(Itt találsz még több ötletet Home office témában.)

Forrás: westelm.com

Párna-álom

Ha nem akarsz túl sok mintát magad körül, egy-egy kisebb felületen előforduló motívum is érdekessé teheti az enteriőrt. Rendszeresen cserélhető lámpaernyőkkel, díszpárnákkal, takarókkal könnyedén stílust válthatsz. 

Tegnap etnikus csík, ma megragadó indás virágminta, holnap néhány háromdimenziós szövött anyag. A variációknak csak a képzeleted szabhat határt. Különleges párnáid akár fókuszpontokká is válhatnak a térben.

Forrás: wish.com

Kényeztesd magad

Friss virágokkal, illóolajokkal, kellemes zenével fokozhatod a nyugtató hatást mindenütt a lakásban.

A fürdőszoba legyen mini spa (Ezt se hagyd ki: 2020 legszebb fürdőszobái), ahol a puha törülközők, a szemet gyönyörködtető zuhanyfüggöny, a dekoratív csempe, a különleges kiegészítők, a kézzel készített illatos szappanok, és a növények a te, családod, és vendégeid kényeztetését szolgálják.

Szöveg:

Kocsis Julianna
BTB Feng Shui konzultáns
a tudatos térrendezés és lakberendezés szakértője
talilaconsulting.com

Forrás: girlabouthouse.com

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!