Design a fürdőben, ha nem csak a funkció számít

A fürdőszoba otthonunk azon része, ahol rengeteg időt eltöltünk, a gyors reggeli készülődéstől kezdve az esti relaxálós, ellazító, pihentető óráig mindenre alkalmasnak kell lennie ennek a helyiségnek, hogy biztosítsa a tökéletes feltöltődést. Ezért sem mindegy, mivel és hogyan tesszük kényelmessé, stílusossá.

Ha úgy döntesz, belevágsz a fürdőszoba felújításba, és épp ötleteket keresel hozzá, milyen legyen a dizájn, akkor a legjobb helyen jársz. Igyekszünk egy kis inspirációt adni, az alábbi képekkel. 🙂

Minimalista

Most nagy divat a minimalista dizájn, és ha jól csinálod, ez nem lesz egyenlő az unalmassal. 

Mi is nagyon szeretjük, mert csak a legfontosabb dolgok vannak szem előtt, közben pedig az egységes burkolatok gyönyörködtetik a szemet, a szuper tárolási lehetőségek pedig elégedettséggel töltenek el.

minimál, modern fürdőszoba- design fürdőszobák 1
Forrás: instagram.com/interior_design_inspiration_sa

Monokróm dizájn a fürdőben

A fekete-fehér-szürke kombináció nemcsak jól néz ki és nagyon elegáns, hanem segít a jin és a jang egyensúlyát is megteremteni, illetve még örök divat is – miért ne élvezhetnéd hát a fürdőszobádban is, jó sokáig?

monokróm fürdőszoba 2 - design fürdőszobák
monokróm fürdőszoba 1 - design fürdőszobák
Forrás: instagram.com/nina_demetradze

Egyensúlyban

Ha már az előbb az egyensúlyt említettük: könnyű abba a hibába esni, hogy elcsúszunk vagy a túl világos, vagy a túl sötét irányába, és a végeredmény nem lesz az igazi. 

Hogy ezt elkerüld, mindig tartsd szem előtt az egyensúlyt! 

Sötétszürkét vagy feketét például remekül ellensúlyozhatsz natúr fával, arannyal, megfelelő világítással, és természetesen egy kis fehérrel.

fekete fürdőszoba - design fürdőszobák
Forrás: instagram.com/mom.e.planner

Üveget a fürdőbe

A zuhanyfülke leválasztásának egyszerű és látványos módja, ha üveget használsz, aminek a tisztántartását ugyan meg kell oldani, de cserébe igen impozáns dizájnt alakíthatsz ki, illetve szellős, könnyed hatást érhetsz el a fürdőszobádban.

modern zuhanyzó üvegfallal
Forrás: instagram.com/interieur.musthaves

Otthonos dizájn

Ha imádod a lakásodat, és már megálmodtál, esetleg ki is alakítottál neki egy szuper stílust, miért ne illeszkedhetne ehhez tökéletesen a fürdőszoba is? Legyen olyan ez a helyiség, mint az otthonod többi része! 

Inspiráljon a nappalid téglafala, hozd be a vékony szőnyeget, amit a hálóban csak kerülgetsz, és helyezz el itt olyan dekorelemeket, amelyek egységes hangulatot teremtenek a lakás többi részével. 

A végeredményt imádni fogod!

(Másnak ilyen nincs! – Különleges és egyedi fürdőszobai megoldások)

téglafal a fürdőszobában
Forrás: instagram.com/aganieaga.wall

Sőt, akár beviheted a fürdőt a hálószobába!

Spa az otthonodban

Ha medencét így hirtelen nem is tudsz magadnak építtetni, gondolkodj el egy padlóba süllyeszthető kádon. Rakd körül gyertyákkal, illatmécsesekkel, és szerezz be néhány hófehér törölközőt!

Ezzel egy pillanat alatt spa hangulatot varázsolhatsz az otthonodba!

süllyesztett kád - design fürdőszobák
Forrás: instagram.com/dreaminteriordesign_no1

Modern dzsungel

Hívd be otthonodba a természetet! Ha imádod a növényeket, és modern, letisztult dizájnra cserélnéd a fürdőszobai burkolatokat, és bírod, ha a sötét színek dominálnak a belső térben, akkor ez a stílus lesz a kedvenced. 

Másold le bátran, és teremtsd meg a saját kis oázisodat az otthonodban!

design fürdőszobák feketében
Forrás: instagram.com/kf.wnetrza
Forrás: instagram.com/nessas_knots

Üveggel szellősen

Az üvegajtó kényelmes méretű zuhanyfülkét rejt, de anyagának köszönhetően olyan, mintha ott se lenne. A függesztett polcok lebegő, könnyed hatást keltenek, és nagyszerű lehetőséget biztosítanak a tároló helyek megnövelésére. A hidegburkolat elegáns, semleges alapot ad a felfrissüléshez.

(5 szuper tipp az elegánsabb fürdőszobáért)

Forrás: www.dwellingdecor.com

Csillogó design

Az ezüstös mintájú fali csempe csodás háttere a növényeknek és a designos formájú, térben álló kádnak és a függesztékeknek.

Forrás: www.futuristarchitectue.com

Nyaraljunk otthon!

A nyaralás könnyed hangulatát idézi ez a fagerendás, szalmakalapos fürdő, nosztalgikus csempéjével. Hogy ez a tér teljesen mai, azt a letisztult vonalvezetésű szaniterek mutatják.

Forrás: www.futuristarchitectue.com

Stílusos eklektika

Stílusok keverednek ebben a fürdőszobában, de pont ettől olyan szerethető: a romantikus csillár, a betonfelületek, a térben álló modern kád, a festett faburkolat, a fonott és fa kiegészítők – ezek mind egy-egy különböző stílus jellegzetes képviselői,
de így együtt mégis csodásan
érvényesülnek!

Forrás: www.futuristarchitectue.com

Játék a centiméterekkel 

Zseniálisan megoldották ebben a helyiségben a szűkre szabott centiméterek okozta feladatot! A zuhanyt megemelték, így elfért előtte a toalett, és még csak azt sem érezzük, hogy szűkös lenne az egész.

(Ez is érdekelhet: Inspiráló fürdőszobák)

Forrás: www.futuristarchitectue.com

Fürdeni ropogó tűznél 

Mi lehetne csodásabb annál, ha egy kádnyi forró fürdőben elnyújtózunk, és a kandallóban pattogó lángokat figyelhetjük közben?

Szöveg: Balogh Mia

Forrás: www.futuristarchitectue.com
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!