Inspiráló fürdőszobák

Az alábbi összeállításunkban különböző méretű és stílusú fürdőszobákat mutatunk be, melyekből elcsíphetünk egy-egy jó ötletet, és megtervezhetjük a saját, számunkra tökéletes fürdőszobánkat. Ha kicsi, ha nagy a rendelkezésre álló tér, ha ablak nélküli vagy túl sok az ablak, mindenre van megoldás.

Tetőtérben

Ki mondta, hogy egy tetőtérben nem lehet kényelmes fürdőt kialakítani? Ha kádat választunk, az tökéletesen elfér a ferde mennyezet alatt. Egy nagyobb tetőablakkal a természetes fényt is becsalogathatjuk, ami mindennél többet ér.

Forrás: homeinspiry.com

Ablak nélkül

Azt gondolnánk, hogy egy ablaktalan helyiségben nem is lehet vonzó, szép fürdőszobát kialakítani, de IGEN. Világos padló és plafon, megfelelő világítás – akár barrisol fóliával – és persze üvegkabin, ami nem nyomja össze a teret, sőt ellenkezőleg: egy kis tér is nagynak hathat.

Forrás: homeklondike.site

Aprócska

Kis alapterületen is be lehet rendezni úgy a fürdőszobát, hogy az kényelmes és élhető legyen. A kád egyben zuhanyzóként is funkcionál, ehhez egy üveg paravánfalat építettek a kád egyik oldalára. A WC-tartály pedig praktikusan és szépen egybe van építve a mosdóval. Ez a tökéletes helykihasználás.

Forrás: goodlittlebathrooms.co.uk

Tippünk:

1.  Ha kicsi a rendelkezésre álló alapterület, gondosan válasszuk meg a színeket és a világítótesteket. 

2. A zuhanyzót semmiképp se rejtsük épített fal mögé, hiszen ezzel optikailag tovább csökkentjük a teret.

3. Egy szabadon álló kád csak nagyobb térben mutat jól igazán.

4. Zuhanyajtónak, illetve falnak a félig matt üveg sokkal praktikusabb többek között a tisztán tarthatósága miatt is.

Forrás: luxurydesign24.com

Letisztult elegancia

Manapság egyre elterjedtebbek a szabadon álló kádak, melyek már önmagukban is nagyon elegánsnak és különlegesnek hatnak. Így nem is dekorálták túl a fürdőszobát, maga a kád van a középpontban.

Forrás: houzz.com

A nyugalom oázisa

Egy ZEN hangulatú fürdőszoba, mely ablaktalansága ellenére is kellemes és üde. A hátsó részét egy üvegfallal leválasztva tágas zuhanyzóvá alakították. A virágok üde színfoltjai a fürdőnek.

Forrás: decoredo.com

A teljes cikk, még több képpel megtalálható a Golden Harmony magazin 2020. nyári lapszámában

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!