20+1 szuper hálószoba ötlet fiataloknak, amiket látni kell!

Fantasztikus hálószoba ötletek tiniknek, fiataloknak, felújítás előtt állóknak. Mindegyike ügyes és kreatív megoldásokat rejt, érdemes ezekből inspirálódni.

Felértékelődött a hálószoba

A pandémia időszakában heteket, hónapokat töltött otthon az egész család. Nem is csoda, ha felértékelődött a hálószoba, amit már korántsem csak alvásra használunk. Sokan – főleg a fiatalok – ide húzódtak vissza tanulni, sorozatozni vagy a barátokkal beszélgetni (legalább online). Másoknál dolgozószoba híján itt került kialakításra egy kis dolgozósarok.

hálószoba dolgozósarokkal
Forrás: home-designing.com

A hálószoba tehát egy sokoldalú személyes térré vált, melyben számos új funkció kapott helyet. Nem is csoda, ha manapság egyre több családban merül fel, hogy ennek megfelelően jó lenne kicsit átalakítani a felnőttek vagy a gyerekek hálószobáját.

Ha nálatok is ez a helyzet, akkor a következő hálószobákat érdemes jól megnézned: remek inspirációt jelenthetnek kisebb-nagyobb változtatások előtt.

Forrás: home-designing.com

Emeld új szintre!

Szinteltolással szuper megoldások születhetnek – játékosabbá, üdébbé, fiatalosabbá teheted a belső tereket. Érdemes külön figyelmet fordítani a falfelületekre és a világításra is.

De ha úgy érzed, hogy sem időd, sem pénzed nincs most nagyobb munkába fogni, akár egy-egy falfelületet is feldobhatsz. Átfestheted teljes egészében, vagy ha van egy kis kézügyességed, a most divatos háromszög- vagy hegymintákkal is megpróbálkozhatsz.

Térelválasztóval

Ha egy nagyobb szobát kettéosztanál, vagy egy átlagos méretű helyiségben több funkciónak keresel helyet, a térelválasztást is érdemes megfontolni.

Még több térelválasztó ötlet: 
– Elegáns, egyedi TÉRELVÁLASZTÁS
– Térelválasztás ZICARO falpanelekkel

Sőt, akár egyedi galériában is gondolkodhatsz. Így tényleg hatékonyan és látványosan elválaszthatod egymástól a különböző tevékenységeket.

tinédzser háloszoba galériával
Forrás: home-designing.com

Ügyes megoldásokkal egy kis szobát is remekül ki lehet használni!

mini háloszoba ötletesen
Forrás: home-designing.com

Milyen legyen a stílus?

Sokan szeretik a monokróm stílus egyszerűségét és eleganciáját, míg mások feldobnák valamivel – mondjuk egy élénk színnel.

A körmotívum, illetve a lekerekített formák lágyítják az enteriőrt, és kissé futurisztikussá is tehetik.

Fények és falak

A világítással is csodákat lehet tenni:

hálószoba nagy üvegfelülettel
Forrás: home-designing.com

De egy látványos falfestmény vagy tapéta is növelheti a szoba „wow faktorát”.

Plafon- és falpanelekkel is egészen új megjelenést adhatsz a térnek – szuper optikai illúziókat is kelthetsz.

Ezeket olvastad már?
– Otthonfelújítás FlexWall pvc falpanelekkel!
– Falburkolatok között sztár a PoliStar!

Barátságos és személyes

Növényekkel is élettelibbé, színesebbé teheted a teret.

Műnövény falakról ITT írtunk. 

És végül, de nem utolsósorban: fontos, hogy a háló tükrözze személyiségünket és szükségleteinket. Vannak, akik egy keleties hangulatot árasztó szobában érzik jól magukat, másoknak viszont az a fontos, hogy legyen egy saját kis motivációs faluk, amire ránézve könnyebben indul a nap, vagy magabiztosabban vágnak neki a következő vizsgának.

Ne félj hát az egyedi megoldásoktól!

Szöveg: Balogh Mia

tetőtéri hálószoba
Forrás: home-designing.com
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!