Falburkolatok között sztár a PoliStar!

Az Otthonfelújítási támogatásnak és a kedvező lakáshiteleknek köszönhetően a hazai ingatlanpiac az utóbbi időben, a pandémia ellenére is megélénkült. Egyre több lakás és ház épül, illetve számos otthon kerül felújításra. Ebből nem maradhat ki a falak kialakítása se, melyeknek a dekorálására különböző falburkolatok közül választhatunk. Az egyik ilyen dekoratív falburkolat megoldás a PoliStar falpanelek. 

Felejtsük el a tapétát és a festett falat!

Ha ez így teljes egészében nem is igaz, azért érdemes egy kicsit szétnéznünk, ha a falakról van szó! Ma már számtalan falburkolat létezik, melyekkel nagyon modern, mutatós, dekoratív hatást érhetünk el,otthonunk kialakításakor! 

A legújabb megoldás erre a 3D-s falburkoló panelek. Ezek olyan falburkolatok, melyek kisebb-nagyobb mértékben kiemelkednek a fal síkjából és ezzel nagyon érdekes felületek jönnek létre. 

Ezek a panelek sokféle anyagból készülnek, vannak melyeket egyszerűen, akár házilag is felrakhatunk, nem igényelnek további felületkezelést, de van olyan, melyet bármilyen színre festhetünk tetszés szerint. 

A cikkben szereplő Polistar falpanelekre mind a két állítás igaz.

Nézzük akkor, hogy mi is ez a falburkolat!

Anyagát tekintve, egy könnyű polisztirol, melyet sokan hungarocellnek is ismernek. A polisztirol egy műanyag típus. A polisztirolt leggyakrabban az építőiparban használják hőszigeteléshez, de a csomagolástechnikában is jelentős szerepet játszik. Egyik újabb felhasználási területe a falburkolat- és álmennyezet gyártás.  A hungarocellek között is van azért különbség. Ebben az esetben, ennek a falburkolatnak a felülete sima, nem pedig az a típus, melynél láthatóak a hungarocell gyöngyök. Ez azért is jó, mert a sima felületet sokkal könnyebb festeni. A hungarocell egy könnyű anyag, így sokrétűen használható a belsőépítészetben is. Nem terheli meg a falakat, vagy a mennyezetet, eltakarhatjuk vele a különböző repedéseket, a fal egyenetlenségeit. Könnyen vágható, gyors és tiszta kivitelezéssel jár a falpanelek felrakása. 

Ha a felhasználási módját nézzük, akkor a PoliStar falburkoló panel egy beltéren használható faldekoráció. Elsősorban olyan helyre ajánljuk, ahol nincs kitéve közvetlen fizikai behatásoknak, mivel a polisztirol anyag sérülékenyebb, mint például a gipsz, kő, vagy egyéb kemény anyagok. Természetesen az előbbieknek is meg van a hátránya, vagy akár az előnye is. A Polistar falburkolatok beltéri felhasználása több módon lehetséges. Gondolkodjunk kreatívan, merítsünk ötletet például a Pinterest, vagy az Instagram képmegosztó oldalakról, de nagyon sok fotót, referencia képet találunk a Kerma Design Facebook oldalán is!

(Ezt olvastad már? – Zöldellő oázis otthonra – üde zöld műnövény falpanelek)

Menjünk végig most a lakás minden helyiségében

Az biztos, hogy bármelyik helyiségben tökéletes megoldás a mennyezetre. Befedhetjük vele a teljes felületet, vagy alakítsunk ki egy kisebb gipszkarton szigetet és körben a fal és a mennyezet találkozásánál használjunk led világítást. Így a panelek 3D-s hatását még jobban kiemelhetjük! 

Egy tágabb előszobában is készíthetünk belőle dekorációt, de előszobafalnak, vagy lábazatnak nem ajánljuk, mert egy sérülékenyebb anyagról van szó. A nappaliban önálló faldekorációt kreálhatunk, vagy tökéletes megoldás TV falként! Előnye, hogy könnyen vágható, így a tv konzol helye, vagy az egyéb kiállások megoldhatóak probléma mentesen. 

Hálószobában nagyon jól mutat az ágy felett, vagy a dolgozószobában az íróasztal mögötti részen. Gyerekszobában inkább magasabbra helyezzük. Konyhában, vagy a fürdőszobában rakhatjuk a mennyezetre, az ebédlőben a falon is nagyon jól mutat.

Bővebb információ: kerma.hu

Scroll to Top