Így frissítsd fel az otthonod anélkül, hogy vagyonokat költenél

Kis alapterületen, mégis katalógusba illő belső kétszintes lakásban él családjával Mercedes, aki imádja a változatosságot az otthonában, mégsem költ vagyonokat lakberendezésre. Megmutatjuk, hogyan csinálja.

Pénztárcabarát lakberendezési tippek

Egy spanyol kisvárosban él férjével és kislányukkal a magyar származású Mercedes, aki egy kis alapterületű belső kétszintes lakásból alakított ki igazi családi otthont. Ezt rendszeresen frissítgeti, variál ezzel-azzal, méghozzá anélkül, hogy egy vagyont költene.
Hogyan csinálja?
Megmutatjuk, hogy elleshesd a trükkjeit – nem ördöngösség!

Pénztárcabarát lakberendezési tippek

A skandináv stílus diadala

Ennek a csodaszép duplex lakásnak a példáján is láthatod, milyen fontos egy olyan stílus kiválasztása a lakberendezésben, amely egyszerű, semleges színekre, természetes anyagokra épül. Ilyen például a skandináv stílus is, amit Mercedes is imád.

Ennek jegyében álmodta meg és alakíttatta ki az otthonukat, ahol a fehér, a természetes anyagok és a rengeteg fény kellemessé teszi a belső tereket. 

Egyszerű, de nagyszerű!

pénztárcabarát lakberendezési tippek - skandináv konyha

Fekete és sárga

A földszinti amerikai konyhás nappaliba ügyesen sikerült becsempészni a feketét és a sárgát is, amik szerethető kontrasztot alkotnak a fehér dominanciájával.

A nappali egyik sarkába a Mercedes egy hangulatos kis dolgozósarkot tervezett, amely olvasósarokként is funkcionál.
Ez a mi kedvencünk: természetes anyagokból készült kiegészítők, egy írógép és sok növény teszi hívogatóvá.

pénztárcabarát lakberendezési tippek - skandináv dolgozósarok

Az emeleti hálószobákhoz vezető lépcső is szuper helytakarékos: úgy lett kialakítva, hogy alatta is ügyesen ki lehessen használni a helyet tárolásra.

(Ha inspirálódnál még a skandináv stílusban, akkor ezt a cikkünket se hagyd ki: Tágas terek, praktikus megoldások egy skandináv stílusú kis lakásban)

pénztárcabarát lakberendezési tippek - skandináv stílusban

Fő a változatosság!

Mercedes szereti folyamatosan változtatni a lakás dekorációját – erre remek terep a fő hálószoba és a gyerekszoba is. Ezért több dolgot is kipróbált, végül a monokróm színskála mellett döntött.

„Mindig cserélem a hálószobánk képeit. Szeretek különféle stílusú alkotásokat és kereteket keverni – akad itt vintage, Ikeában vásárolt, internetről nyomtatott és barátok által festett alkotás is” – mondja.

skandináv hálószoba

Tipp:

Ha a nagyobb felületek fehérek, illetve semleges színűek, a kiegészítőknél játssz bátran a színekkel, formákkal. Ezeket akár az évszakoknak megfelelően is variálhatod. Arra figyelj, hogy minden szín legalább kétszer jelenjen meg az adott helyiségben, különben nem illeszkedik majd a belső tér hangulatába, mondhatni kilóg a képből.

(Ezt olvastad már? – Az egyszerűség diadala – modern, letisztult otthon Törökbálinton)

skandináv stílus

Hatéves kislányuk szobájában is a fehér az uralkodó szín. A képeket, falmatricákat és textíliákat pedig eddig minden évben cserélték, a kis Emília ízlése szerint.

Mivel a nagyobb felületeken, bútorokon nem kellett változtatni sem a hálóban, sem a gyerekszobában, a család úgy érzi, a kiegészítők cseréje abszolút költséghatékony ötlet otthonuk felfrissítésére.

skandináv gyerekszoba

Így nem lesz soha unalmas a ruhák tárolása!

Mercedes úgy döntött, hogy ajtók helyett függönyt tett a gardrób szekrényre. Ezzel nem csak pénzt és helyet spórolt, de amikor férjével megunják az adott színeket, mintákat, néhány új függöny beszerzésével olcsóbban és gyorsabban tudják megújítani a hálószobájukat, mintha új szekrényt kellene vásárolniuk.

Te mit gondolsz az ötletről?

Forrás és fotók: micasarevista.com
Szöveg: Balogh Mia

gardrób szekrény függönnyel
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!