Az egyszerűség diadala – modern, letisztult otthon Törökbálinton

Hogy lesz egy modern házból mégis barátságos, de letisztult otthon? Hogyan lehet lágyítani az egyébként elég határozott anyagokon, vonalakon? Ez az idén készült törökbálinti ház segíthet választ találni ezekre a kérdésekre is.

Fa és beton

A Cadden Studio 2021-ben tervezte ezt a tágas (160 nm), modern otthont Törökbálinton. Elég egy pillantást vetni a képekre ahhoz, hogy te is megállapítsd: nem sok színnel dolgoztak.

A burkolatoknál a halványszürke és a barna dominál, az anyagokat illetően a fa és a beton. A természetes fény beengedésével, világítással és lakberendezési praktikákkal érték el, hogy ezek a színek, anyagok és a modern dizájn együttese barátságos hatást keltsen.

Határozott vonalak, lekerekített részletek

Az amerikai konyhás nappaliba lépve már szembetűnő a barna és a halványszürke színek jelenléte, illetve az enteriőrben uralkodó egyenes, határozott vonalak. Ezeket ellenpontozza a plafonon a hatalmas, kör alakú világítótest, a konyhapulton lévő kerek tál, valamint a felette lógó, mutatós lámpa.

Jó ötlet a dohányzóasztal sarkainak lekerekítése, és a további különleges, kerek lámpák „bevetése” is. A teraszajtónál lévő növény is barátságosabbá teszi a teret.

A folyosón látható dekoráció is szépen ellensúlyozza a határozott vonalakat a falakon.

Mivel az épület egyik a fele a földbe van süllyesztve, ezért olyan megoldásokra törekedtek, melyeknek köszönhetően több természetes fény jut a belső terekbe (pl. a felülvilágított lépcsőház és fürdő közös falában savmart üveget használtak).

(Ezt olvastad már? – Egy modern, hívogató otthon, amit látnod kell!)

Tapéták és fény

A hálószoba tapétájába nem nehéz beleszeretni – itt már megjelenik a nyugalmat árasztó kék szín is. Az éjjeliszekrényen lévő könyvek is segíthetnek az esti kikapcsolódásban, ellazulásban.

(Ez is tetszeni fog: Minimál lakás – maximálisan tapétázva)

A fürdő szürke burkolatát a hullámzó tengert ábrázoló vízálló tapéta teszi egyedivé. Ebben a helyiségben egy percre sem jut eszedbe, hogy unalmas szín a szürke, ugye?

A kád és a mosdókagylók fehér színe és a csodaszép világítótestek hoznak fényt a letisztult, modern enteriőrbe.

modern dupla mosdó

A másik fürdőszobában érdekes megoldást jelent a mosdók elhelyezése is, hátfaluk ugyanis paravánt ad a zuhanyzónak.

Belsőépítész: Furtenbacher Adrienn, Szén Molnár Tamás (Cadden Studio
Fotó: Barbay Csaba, Stylist: Szűcs Ildikó

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!