Tágas terek, praktikus megoldások egy skandináv stílusú kis lakásban

Félemelet építésével, remek térkihasználással és izgalmas burkolatokkal tették ezt a kis lakást igazi álomotthonná. Megoldásaikból tényleg lehet inspirálódni!

Minél kisebb az alapterület, annál nagyobb kreativitásra van szükség

Egy nagy lakásban vagy többemeletes családi házban az ötleteknek és szárnyaló fantáziánknak legfeljebb csak az anyagi lehetőségek szabhatnak határt. De mi a helyzet 60-70 négyzetméteren? A kisebb alapterület általában még kreatívabbá teszi a tulajdonosokat, illetve a megvalósításba bevont szakembereket – ennek következtében praktikus és sokszor egyedi megoldások születnek.

Így van ez a következő lakás esetében is, amit egy kisgyerekes házaspár igényei szerint terveztek és kiviteleztek. A skandináv stílusú, némi indusztriális beütéssel is rendelkező otthon négyzetméterben elmarad egy családi háztól, viszont a nagy belmagasságot ügyesen kihasználták. Az így megépült félemelettel értékes plusz területet nyert a család.

Tágas terek skandináv köntösben

A fenti hálót egy alumíniumból és üvegből készült fal választja el a nappalitól, ami nemcsak érdekes megoldás, hanem a teret is sokkal tágasabbá teszi. Emellett a lofthatást is erősíti.

A földszinten is egybenyitott terek gondoskodnak a tágas, szellős érzetről: a konyha, az étkező és a nappali harmonikus egységet alkot.

A konyha plafonját fagerendák teszik egyedivé és rusztikussá, a padlóhoz pedig geometriai mintás burkolatot választottak.

(Ezt olvastad már? – A 2021-es év lakberendezési trendjei)

Burkolatok találkozása

A nappalit egyszerű, barátságos, letisztult stílus jellemzi. A fapadló és a konyha geometriai mintájú burkolatának találkozása izgalmasan jelöli ki a helyiségek határvonalait, egyben mozgalmasabbá is teszi a teret.

A lakásban két fürdőszoba található, melyben a fehér és a fa eleganciáját szintén geometriai mintás, illetve tégla burkolatokkal tették izgalmasabb, modernebb hatásúvá.

A tégla egyébként az ingatlan egyik fő vonzerejének számító, a fa és acél lépcső mellett végigvonuló falon is megjelenik. Ez a téglafal a félemeleti falburkolatok egy részén is visszaköszön, fokozva az indusztriális hatást. 

(Ha ez a lakás tetszett, ez is tetszeni fog: Skandináv életérzés csipetnyi minimállal)

 

A színeket sem kell hiányolnunk

Növények, valamint a rózsaszín árnyalatai visznek színt ebbe a minimalista kis lakásba, amit tulajdonosai reményeik szerint még sok évig használhatnak kényelmesen.

Forrás: shokodesign.com

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!