Amikor a nappali és a háló új életre kel

Egy családi ház alsó szintjének nappaliját és a felső szint hálószobáját egy építészcsapat vette kezelésbe, és nemcsak a terekkel variáltak bátran, hanem a színekkel, burkolatokkal is.

Nappali és hálószoba felújítás szakemberrel

Ki ne álmodozna néha arról, hogy otthonát, vagy annak legalább csak egy kis szegletét rábízza egy építészre, vagy egy szakavatott teamre, akik némi átalakítás és dizájnváltás után mintha egy teljesen új otthont teremtenének. 

Egy romániai családi ház tulajdonosai meg is lépték ezt – a házuk földszinti nappaliját, illetve az emeleti fő hálószobát bízták rá egy építészcsapatra –, és valószínű, hogy ilyen szuper végeredményre álmaikban sem számítottak.

Egybenyitott terek és a szürke árnyalatai

Az építészek egyetértettek abban, hogy a nappali átalakításához az egész földszint térelosztását meg kell változtatniuk. Ezért gondoltak egy merészet, és a kis, zárt konyha válaszfalainak eltávolításával tulajdonképpen egyterűvé alakították a ház földszintjét.

„Így egy nyitott teret kaptunk, mely magában foglalja az előszobát, a konyhát, a nappalit és az étkezőt. Így megszüntettük a folyosó alagút hatását” – mondták.

Az egyszerűségre törekedtek

Az elrendezés mellett a belsőépítészeti megoldásokban és a lakberendezési ötleteket tekintve is az egyszerűségre törekedtek: többnyire a skandináv stílust követték, amit hangsúlyos világítótestekkel egészítettek ki. 

A színválasztásban a szürke árnyalatai mellett semleges színekkel, illetve a 2021-es év színének is megválasztott, energiát adó napsárgával dolgoztak. 

nappali felújítás szakemberrel

Praktikus megoldások egy élhető családi otthonban

A nappaliban a tévé mögötti falra sem festéket, sem tapétát nem akartak a tulajdonosok, ezért oda fahatású lemezes megoldást találtak ki a tervezők.

(Ezt olvastad már? – Társasházi lakás újragondolva)

A konyhában látványos és praktikus a tárolóként is funkcionáló konyhasziget alkalmazása, ami fölé egy pókot idéző, Edison díszlámpás fényforrást szereltek fel. A konyhaszekrény egyszerűségéhez jól passzol a napsárga, elhúzható ajtós megoldás, ami az egész teret feldobja.

nappali felújítás szakemberrel

Egyszerű, sallang mentes hálószoba

A hálóban nagynyomású laminált anyagból készült beépített szekrény ötvözi a funkciót, a tartósságot és az anyagilag is kedvezőbb alternatívát. Mivel a tér nem túl tágas, a díszítőelemekkel óvatosan bántak, hogy elkerüljék a zsúfolt hatást.

(Ez is tetszeni fog! – Egy apartman újjászületése, minimális költségráfordítással)

A világítást LED-szalaggal és gömblámpákkal oldották meg, és a nappaliban látott lemezes megoldás itt is visszaköszön a falon.

Fotók: designist.ro
Szöveg: Balogh Mia

hálószoba felújítás szakemberrel
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!