Keresés

Társasházi lakás újragondolva

Egy örökpanorámás társasházi lakás átalakítását mutatjuk be, többségében meglévő bútorokból. Az ingatlant eladásra készítettük fel. A lakás 63 nm-es, amihez tartozik egy csodás 12 nm-es terasz is.

Ilyen volt

Az első feladatként, a tulajdonosok a szanálást kapták, mellyel gyorsan megbirkóztak, és utána jöhetett a konkrét munka.
A lakás kialakítása nem volt túl praktikus. A lakásba belépve egy cső alakú, nem túl nagy előtérbe érkeztünk, melyben egy kétajtós szekrény uralta a teret. Az érkezőket inkább a lakásból kifelé terelgette, nem befelé csalogatta.

Ilyen lett

A közös munka során kifestettük a lakást fehérre, lecseréltük a kanapét egy kisebbre. A sötét, ritmusosan ismétlődő mintázatú tapétát, egy csodaszép leheletnyi finom, szellős pitypang rajzolatú poszterre cseréltük, amely gyönyörű festményként jelöli ki a nappali határait és nyitja a teret.

A lakás lapfüggönyei szinte elzárták a csodaszép kilátást és kitakarták a fényt, elzárva így a „lakás szemeit.” A
lapfüggönyöket egy lehet finom fehér áttetsző függönyre cseréltük.

Az étkezőasztal fölött nem volt lámpakiállás és mivel vésni nem akartunk, helyes kis mécsestartó üveggömböket helyeztünk fel, melyek tökéletesen kijelölik az étkezőt, és fantasztikus hangulatot nyújtanak.

A konyha síkjához hozzárendeltünk egy kis pultot két bárszékkel. A tér megengedte, sőt kívánta ezt a plusz funkciót.

étkező

A fürdőszobát lefinomítottuk. Elkerült jó néhány tárgy, helyükre elegáns kiegészítőket tettünk, a kis ülőke és puha szőrmeszőnyeg, csodás összhangot teremt.

(Ezt olvastad már? – Mini panellakás újragondolva)

fürdőszoba

A hálószoba újjászületése

A hálószoba átmeneti vendégszobaként funkcionált, és a némi tárolásra ítélt tárgyak birtokolták, az „úgysem használjuk sűrűn” égisze alatt. 

A hálószoba helyett, az alvó pihenő funkciót, a nappali töltötte be, de ez nem nyújtott olyan finom pihentető privát szférát, amelyet egy hálószobának biztosítani kell. 

A háló funkciót a helyére költöztettük, amely a legnagyobb finomsággal, szellősen és hívogatóan birtokolja a teret, az új pihenésre szánt szférát, melyet egy hálószobának magáénak kell tudnia.

hálószoba előtte
hálószoba utána

A gyerekszoba világos üde színvilággal várja új lakóját.

Vettünk pár klassz kiegészítőt, növényt, lágy szobaparfümöt, friss citromot almát az asztalra, és főztünk egy finom kávét, melynek illata, szeretettel fogadta az új érdeklődőt, aki többé el sem akarta hagyni ezt a csodás, harmóniával átszőtt otthont…

Ács Rita

Lakberendező: Ács Rita Otthonteremtő
„A Harmónia nem luxus!”

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!