Konyhát csakis praktikusan!

Ha kicsi a konyhánk, és kevés a tárolásra és az étkezésre is alkalmas hely, akkor be kell vetnünk mindent, hogy élhető környezetet teremtsünk otthonunkban.
A konyha a leggyakrabban használt helyiségünk, így érdemes átgondolni, hogyan tudjuk kényelmesen, ugyanakkor praktikusan berendezni, hiszen nem elhanyagolható, hogy a napi életritmusunkhoz nagyon sok konyhai eszköz elengedhetetlen. Az alábbi praktikus ötletek segíthetnek azoknak, akik még a tervezés fázisában vannak, és azoknak is, akik nyitottak az újdonságokra.

1. Létra a konyhában?!

Egy vidéki konyhába bármely kis falszakaszon elfér egy létra, mely remek tárolási lehetőséget is biztosít. A mellette lévő tolóajtó a kamrát rejti. 

létra a konyhában
Forrás: hikendip.com

2. Zseniális ötlet

A munkalap alól kibújó vágódeszka, alatta egy kihúzható kukával, zseniális megoldás. Egyrészt helyet sem foglal a vágódeszka, másrészt a hulladék azonnal a helyére kerül, és a konyhapulton elkerülhető a rendetlenség. 

munkalapba épített vágódeszka
Forrás: feasthome.com

3. Kések katona sorban

A kihúzható késtartó remek megoldás, hogy a kések éle ne sérüljön. Ahol viszont a családban kisgyerekek vannak, mindenképp ajánlatos a fiók zárhatóságáról gondoskodni. 

kés tároló fiók
Forrás: feasthome.com

4. Frappáns megoldás

A konyhaszigetbe épített asztallap első ránézésre csak egy reggeliző pultnak tűnik, azonban miután kifordítottuk akár 4-5 fő részére ebédlőasztalként is funkcionálhat. 

konyhaszigetbe épített asztallap
Forrás: livinginashoebox.com

5. Egy helyen

Egy minimál konyhában nem lehet a pultot tele pakolni mindenféle konyhai eszközzel, ebben a kihúzható szekrényelemben például egy helyen tárolhatjuk az összes elektromos konyhagépünket. Még az elektromos ellátásról is gondoskodtak, hiszen bele van építve a konnektor. 

konyhai gépek kihúzható szekrénybe rejtve
Forrás: atlascocinas.es

6. Kéznél van

Ez a manapság már gyakran alkalmazott megoldás, hogy a konyhai szemetes beépítésre kerül a konyhapultba nagyon praktikus, hiszen bármennyire is esztétikus kukát választunk, akkor is az a legszebb, ha nincs szem előtt, de mégis kézre esik. 

kihúzható szelektív kuka
Forrás: atlascocinas.es

7. Vágódeszka beépítve

Egy kis rést hagytak a konyhapultba, melyben a vágódeszkákat lehet szépen, élére állítva tárolni. 

vágódeszka a konyhabútorba építve
Forrás: lushome.com

8. Hogy ne legyen káosz

Egy rendezett konyhához elengedhetetlen a sok-sok tároló. Itt még a receptkönyvek tárolására is született egy remek megoldás. 

konyhaszigetbe rejtett tároló
Forrás: drivenbydecor.com

9. Nyitott polcok

Akik kedvelik a kicsit vidékiesebb, romantikus stílust és szeretnék megmutatni a nagymamától örökölt régi porcelánokat, bátran csinálhatnak nyitott polcokat a felső zárt szekrénysor helyett. 

fehér konyha nyitott polcokkal
Forrás: stylemepretty.com
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 havi Laptapir előfizetés minden feliratkozónak!

Iratkozz fel most hírlevelünkre!