Mutatós konyhák, praktikus megoldások

A szépet, az egyedit keresed, de közben szeretnéd, ha a konyhád nem veszítené el legfontosabb funkcióit? A jó hír, hogy nem kell választani! Itt egy kis inspiráció ha nem csak szép, de praktikus konyhát szeretnél.  

Biztosan ezerszer megkérdezted már magadtól, hogy milyen legyen a konyhád. Praktikus – ahol öröm a főzés, és minden kézre esik –, kellemes, tágas (amennyire a lakás méretei engedik), és persze gyönyörű. Mert a konyha nemcsak az a hely, ahol az ételek készülnek, hanem az a hely is egyben, ahol rendszeresen összejön a család. És ez sokkal nagyobb öröm egy mutatós konyhában. 

Miért is kellene választani praktikum és szépség közt?

Mi nem tennénk, épp ezért olyan megoldásokat mutatunk, ahol ez a kettő együtt van jelen.

Izgalmas kontraszt

Bár a téglafal befejezetlenséget, az étkezőasztal pedig elég nyers benyomást kelt, ez a konyha mégis hívogató helyiségnek tűnik. Ezt fehér bútorokkal és kellemes, letisztult dizájnnal érték el. 

Az étkezőasztal felett lógó modern lámpabura (Így válassz konyhai világítást!) izgalmas kontrasztot alkot a rusztikus hatású, méretes bútordarabbal, és a mellette sorakozó, skandináv stílusú székekkel. 

Az ablaknál lévő kis bárpult pedig már a reggelinél izgalmas lehetőséget nyújt, hogy a nyüzsgő városra pillantsunk.

Modern és elegáns összkép

A fehér és halványszürke konyhák nagyon divatosak, bár sokan attól tartanak, hogy ez elég „steril” kombináció lehet. Nem kell, hogy így legyen: az unalmat megtöri egy szép szőnyeg, vagy egy érdekes világítótest. A beépített gépek is vonzzák a tekintetet, ugyanakkor ráerősítenek a modern és elegáns összképre.

(Ezt olvastad már? – Így tedd elegánsabbá a konyhát!)

Egyedi kialakítás

Apró otthonok szuper megoldása lehet, ha a galéria alatt kerül kialakításra a konyha. Ez nemcsak helykihasználás szempontjából lehet előnyös, hanem nagyon modernné is teheti az enteriőrt.

Rusztikus stílusban

A nyitott polcok segítségével azonnal átláthatjuk, mi hol van – ez nagyban leegyszerűsítheti a konyhai munkát. Ha a falon már nincs hely, érdemes a konyhaszigetben is gondolkodni!

(Ez is érdekelhet: 5 érv a konyhasziget mellett)

Ki mondta, hogy a konyhának fehérnek kell lennie?

A konyhabútor színének kiválasztásánál a sötétszürke vagy akár a fekete is remek választás lehet. Ha a helyiség kellően világos, és az enteriőrben sok a fehér vagy a halványszürke, az összhatás sem lehet sötét! A fehér fogantyúktól és a beépített gépektől itt is modern és elegáns lesz az összhatás.

Képek forrása: home-designing.com

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 havi Laptapir előfizetés minden feliratkozónak!

Iratkozz fel most hírlevelünkre!