Konyha vidéki recept alapján

Egy vidéki stílusban készült konyha, különleges és összetéveszthetetlen a mai modern konyhákkal. Vidéki konyha vagy country konyha, farmstílusú konyha, bárhogy is hívjuk kifinomultságát az apró, megtervezett részletek adják: a porcelán és antikolt fogók, a konyhai kiegészítők, a csipkeszegéllyel díszített fonott kosarak, a porcelán fűszertartók, a vidéki jelenetekkel mintázott falióra, bögre… 

Az egészből valami megfoghatatlan derű és nyugalom árad. Ki ne vágyna ilyen idillre?

Van valami megfoghatatlan bája a képen látható konyhának

S, hogy mitől? A hímzett asztalterítő, az elmaradhatatlan gerenda a mennyezeten, a téglából épített konyhapult, a fonott kosarak mind-mind kiszakítanak a hétköznapokból, és mosolygós vidámságot keltenek.

vidéki konyha
Forrás: bloghogar.com

Mint nagyanyáink idejében

Kedves részlete a konyhának a fával megrakható öntvény kályha. A fodros függöny, a szépen kidolgozott fafelületek mind a múltba repítenek, és szívderítő nyugalmat árasztanak.

(Ezt olvastad már? – Rusztikus otthon a Börzsöny lábánál)

rusztikus konyha fa tüzelésű fözőlap
Forrás: ultracocina.info

Kellemes színvilág, és teljes összhang

A bontott téglafal, a különleges tűzhely és a szép porcelánedények a nyitott polcokon nagyszerűen illenek ehhez a stílushoz.

vidéki konyha régimódi tűzhely
Forrás: countryliving.com

Csendélet

A gyönyörű márványmosogató a nosztalgia csapteleppel mintha nagyanyáink konyhájából maradt volna ránk. Fölötte, a fatáblára erősített régi habverőkkel és a kecsesen ívelt falilámpákkal mutatós csendéletet alkot.

Régimódi történet

A régi asztal és székek mívesen kidolgozott lábait biztosan az egyszerűségben rejlő elegancia és a szépség szeretete ihlette. A tűzhely és a szabadon lógó edények stílusukban pompásan illenek a mesélni tudó bútorok környezetébe.

(Ez is érdekelhet: Múltidéző vidéki romantika ➡ 20+ inspiráló ötlet)

antik asztal, szék
Forrás: countryliving.com

Összhangban a modern a régivel

A modern háztartási gépek és a patinás, öreg asztal összeházasítják a modernt a régivel. A helyiség minden egyes eleme már magában is családias légkört teremt.

rusztikus és modern konyha
Forrás: architecturaldigest.com / Fotó: Ambroise Tézenas

És jöjjön még pár gyönyörű vidéki konyha:

Scroll to Top