Keresés

Kis fürdőszoba nagy gond, nagy fürdőszoba nagyobb gond?!

Bizony, olyan eset is előfordulhat, hogy egy házban túl nagy a fürdőszoba, és ettől nem biztos, hogy könnyű a dolgunk. Lehet, hogy a négyzetméterekkel vívott küzdelmet nem kell megvívjuk, de igazán személyre szabott, meghitt teret teremteni sem mindig egyszerű. Ma már a burkolatok olyan széles kínálata áll rendelkezésre, hogy néha bizony ez is összezavarhat minket. A minták, stílusok, színek könnyen maguk alá temethetnek, és a „minden tetszik”- fázisból egyenes út vezet a „nem tudom, mi tetszik”- szakaszig.

Mutatjuk mire érdemes figyelni! 

A trendek változnak

A nagyon drámai színek, elemek könnyebben megunhatók, és nehezebben változtathatók dekorációkkal, mint a visszafogottabb, letisztultabb burkolatok.

A legelterjedtebb burkolat a padlólap és a falicsempe.

Ezek remekül ellenállnak a napi igénybevételnek, víznek, párának. Emellett jól takaríthatóak, ami fontos szempont lehet. A minták, alakzatok, méretek tekintetében is elképesztő választékkal nézünk szembe.

A famintás padlólapok melegséget csempésznek a térbe, és míg fehér, világos burkolatokkal, bútorokkal kiegészítve derűs, úgy antracit, fekete árnyalatokkal jóval drámaibb miliőt teremthetünk.

Alakzatok esetében a chevron, a hexagon, az alhambra, a legyező, stb. rendkívül divatosak. Azonban itt mindenképp igaz, hogy a kevesebb több! Ha pl. hexagon padlólapot választottunk, vagy a zuhany hátfala legyezőmintás mozaik, a többi burkolat alakja legyen hagyományos formájú. Így tud igazán érvényesülni a különleges minta a térben.

Ma már nem feltétlen csempézünk a mennyezetig.

Ha a víznek kitett helyeken kívül festést választunk, vízálló, fürdőszobába való típust keressünk. Több ezer árnyalat közül szemezgethetünk.

Extravagánssá és különlegessé tehetjük a helyiséget, amennyiben vízálló tapétát helyezünk egyes falakra. Ezeket méretre készíttethetjük el, pontosan a kiválasztott helyiségbe. 

Luxust csempészhetünk fürdőnkbe,

ha magas minőségű üvegmozaikot, laminált üveget, valamint háttérvilágítással szerelhető burkolatot alkalmazunk.

Szintén különleges felületeket érhetünk el a különböző kőfurnérok használatával. Ezek a hajlékony, mégis a kő szépségével rendelkező természetes burkolatok akár oszlopra, íves felületekre is alkalmasak. (pl.: Slaterock, Slatelite)

Ezt olvastad már? >>> Design a fürdőben, ha nem csak a funkció számít

 
Forrás: slatelitehungary.hu

Végül pedig nem maradhatnak el a személyes kiegészítők,

amelyek nem csupán a látványt fokozzák, hanem kényelmünkről gondoskodnak, vagy éppen személyiségünkről árulkodnak. Lehet az egy antik csillár, egy kortárs dísztárgy, ülőpad, növények, a meglepő és különleges darabok feltehetik az i-re a pontot.

3D látványtervek: Fekete Virág
Alkalmazott szoftver: Archline XP 2021

Ezt nézd meg! >>> Azok a csodálatos kádak!

nagy fürdőszoba berendezése
Forrás: buildingandinteriors.com
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!