Keresés

Egy otthon, tele pozitív energiával

Egy rokonuk volt a tervező és építő, így közösen formálták az igényeikre. Már csak a berendezésre várt.  A terv ideális volt, semmilyen komolyabb változtatást sem igényelt. Így aztán nemsokára be is költözhettek. Lakberendezőként fontos volt tudnom, hogy az egész család aktívan sportol, és tele van energiával. Értékelik az együtt töltött időt, ezért minél nagyobb közösségi teret szerettek volna. Gyermekeik kérésére hagyták, hogy maguk válasszák meg, milyen legyen a szobájuk.

A közös zóna a földszinten van

Alapszíne a szürke lett. A nappalit a hatalmas, ragyogó türkizkanapé (BútorexKft.) és a finom mintás tapéta fogja közre. Van itt olvasósarok, álkandalló, TV és pakolós szekrény. A dohányzóasztal egy nagy tároló is egyben. A függönyök, a képek és a sok szépen gondozott növény csak tovább gazdagítja a teret. 

A terület másik felén a konyha és az étkező foglal helyet. Óriási szerencsénkre az asztalosnak volt készleten ebből a meleg tónusú fából. Így a konyha pultja és a hátlapja, a sziget borítása és a lépcső is ebből készült. Ez a konyhasziget tényleg a helyiség szíve. Electrolux konyhai gépek segítik a háziasszony munkáját. 

Az étkezőbútor már megvolt, véletlenül nagyon hasonló a pulttal. Itt is van tapéta, ugyanabból a kollekcióból, csak más, intenzívebb mintával. Az ezüst tükör képnek is beillik. Többféle világítás is van, de a függőlámpák – a Konyhastúdió & Világítástechnikai Szaküzletből – amik a legjobban illenek ide. Nagy segítség volt a kiválasztásukban a jól felkészült, udvarias kiszolgálás. Az ajtó a mosókonyhába vezet.

Az emeletre tágas, ablakos lépcső vezet fel

Az oldalát családi képek borítják (egységes formátumban) és az elmaradhatatlan növények. A gyerekszobák előtt van a gyerekek tévénéző kanapéja és a papa dolgozó sarka. A folyosók tele ötletes családi emlékekkel. A szülői háló fahatású burkolata és a földszínek nagyon békés hangulatot árasztanak. (Kiegészítésül 5 m gardrób is hozzájárul a békéhez.)

A gyerekszobák nem hasonlítanak egymásra,

mivel mindhárman érvényesíthették az igényeiket.

Rózsaszín lett a legkisebb lányé. A szín és a baglyok jelenléte volt a lényeg. A középső fiú, neki már megvolt a bútora, csak a dekorációja változott. A nagylány álma a citrom volt, mind színben, mind képben. Narancssárga kiegészítőkkel tompítottuk a kissé hideg színvilágot.

Átfestenéd a gyerekszobát? Akkor az alábbi színek közül válassz!

Egy praktikus ötlet a fürdőszobába

A fürdők már megvoltak az Írisz Csempeház 3D terveivel. A plusz a szennyesledobó volt. Ez az alatta lévő zuhanyos mosókonyhába vezet. (Nagyon praktikus).

Ezzel a vidám, barátságos családdal nagyon inspiráló volt együtt dolgozni.

Lakberendező, szöveg: Gézárt Judit
Fotó: Praszkovja

(Ezt olvastad már? – Ebben a lakásban tényleg bátran használták a színeket!)

A tulajdonost kérdeztem:

- Hol szerettek a legjobban tartózkodni?

- Nappali-konyha, mert itt bőven van hely a közös programokhoz.

- Mi volt a legjobb ötlet az építkezés során?

- A szennyesledobó és a konyhasziget.

- Változtatnátok valamin?

- Igazából semmin.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!