Keresés

Ebben a lakásban tényleg bátran használták a színeket!

Élénk színek a lakásban? A válaszunk IGEN! Csak bátran!
Ha unod már a fekete-fehér és szürke álomotthonokat, akkor hadd mutassunk egy vidám lakást, ahol aztán tényleg minden a színekről szól, mégsem hajlik giccsparádéba a dizájn.

Miért félünk az élénk színektől?

Manapság a modern lakásokban leginkább a fekete-fehér és szürke dominálnak, kevesen merik igazán használni a színeket. Pedig nemcsak barátságossá, szerethetővé és élettel telivé teszik az enteriőrt, hanem egyedivé és különlegessé is.

Csak jól kell tudni használni a különböző árnyalatokat, és mellé olyan stíluskeverést alkalmazni, amitől az összkép nem lesz „túl sok”.

színes lakás

Szín- és stíluskeverés 73 négyzetméteren

Hogy ez ebben a 73 négyzetméteres bukaresti lakásban is így történt-e, azzal kapcsolatban talán megoszlanak a vélemények. A letisztult stílus és a fekete-fehér szerelmeseinek nyilvánvalóan túl sok itt a szín, viszont akik kísérletezőbbek és bírják, ha valami egyedi és más, mint a megszokott, azoknak nagyon is bejöhet ez az indusztriálisba kevert művészi dizájn.

élénk színek a lakásban

A két hálószobás, tágas terekkel rendelkező, világos lakásban egy kisgyerekes család élt, akik a koronavírus első hullámaival járó szigorú korlátozások alatt szinte ki sem mozdultak innen. Később viszont amellett döntöttek, hogy nekivágnak a nagyvilágnak, és digitális nomádok módjára fognak dolgozni és élni, a lakást pedig eladják.

lakás alaprajz - 70 nm

Graffiti, tapéta és beton

Már rögtön a bejáratnál magára vonzza a tekintetet a folyosó falán lévő tapéta – gravírozással, graffitivel. Ez az előszobában elhelyezett gardróbszekrény ajtaján is visszatükröződik.

„A tapéta mintájába beletartozik a könyvtár fémszerkezete is, tömörfa polcokkal. Ezek furnérgyárból származó fából készültek” – árulták el az építészek.

élénk színek a lakásban - graffiti a falon

A nappali leghangsúlyosabb eleme

a tévé mögött látható betonfal, illetve a mellette lévő bortartó.

Az itt lévő faasztalok családi örökség részei: miután egy unokatestvértől visszakapták őket, beolajozták és fél évig hagyták őket a lakásban akklimatizálódni. Csak később jutottak el egy helyi mesterhez, aki ráerősítette fémlábakat.

(Átfestenéd a nappalit? Ezekkel a színekkel most nagyon trendi lehetsz)

élénk színek a lakásban

Ahol imádják a kék színt

A család egyik kedvenc színe a kék lehet, hiszen a nappali kanapéja mellett feltűnik ez az árnyalat a hálószobában is – ez az ágy tényleg elég feltűnő elem.

De a család fürdőszobájában is, méghozzá egy elég érdekes helyen: a mosdókagyló alatt végigfutó fényes pult pompázik az ágy színéhez nagyon hasonló árnyalatban.

(20+1 szuper hálószoba ötlet fiataloknak, amiket látnod kell!)

kék színű mosdópult - élénk színek a lakásban

A vendégfürdőszoba színei, burkolatai viszont már olyan visszafogottak, hogy a legminimalistább, legegyszerűbb színválasztást kedvelők sem köthetnek bele.

Forrás és fotók: designist.ro
Szöveg: Balogh Mia

bézs minimál fürdőszoba
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!