Keresés

Új trendek a fürdőszobában!

Az elmúlt időszakban különösen lényegessé vált a tisztaság, a könnyű tisztántarthatóság az egyes felületeken. A gyorsan cserélődő trendek helyére pedig a privát SPA-élményt biztosító, otthoni oázis került. Emellett ma már szinte elképzelhetetlen, hogy padlótól plafonig csempézzük a tisztálkodás helyszínét, a hidegburkolat ma már csak a „vizes helyek” közvetlen környezetére szorítkozik, az üresen maradt falakat festéssel tesszük izgalmassá.

A színes, élénk árnyalatok meghódították a fürdőszobát,

de a színeknél talán még lényegesebb, hogy minőségi, tartós, pára- és vízálló festéket válasszunk. A speciális, ide való festékek nem csak a vízcseppek kevésbé óhajtott látványától kímélnek meg bennünket, de a penészedést is gátolják, ugyanakkor könnyen tisztítható, mosható felületet adnak.

festett falak a fürdőszobában
Forrás: homeadore.com

Kis fürdőszobákban egyre kedveltebb a tolóajtó (pajtaajtó).

Kortalan, rusztikus, klasszikus. A kezdetekkor kültéri tolóajtóként használták istállóknál, manapság viszont gyakran használják beltéri tolóajtókként a helymegtakarítás és a dekoratív megjelenés miatt.

pajtaajtó fürdőszobára
Forrás: vivadecora.com.br

Mindennél többet ér a megfelelő mennyiségű tárolóhely kialakítása,

mindezt persze úgy, hogy ne legyen feltűnő: kedveltek a könnyen takarítható, szellős, lebegő bútorok.

lebegő mosdópult
Forrás: Printo Decor

Előtérben a természetes anyagok

A természetes anyagok: a kő, tégla, beton, fa főszerepet kapnak a mai fürdőszobákban, és egyértelműen a természet harmóniája jelenik meg ebben a választásban a négy fal között, amit még az itt elhelyezett növények is aláhúznak.

terméskő fal a fürdőszobában
Forrás: stilpalast.ch

Csak szabadon...

Kedvelt a külön kád, főképp a szabadon álló, de persze helytakarékos formában és a külön tusoló, a kettő jelenléte biztosítja a maximális komfortot.

Új trendek a fürdőszobában
Forrás: stilpalast.ch

Minimális hidegburkolat

A kád mellett már csak addig tart a burkolat, ameddig feltétlenül szükséges.

(Ez is érdekelhet: Praktikusság és kényelem a fürdőszobában)

fekete mozaikcsempe fürdőszobába
Forrás. desiretoinspire.net

Színes csaptelepek

A csaptelepek világában megfigyelhető a változatos színvilág, a merész, olykor letisztult formavilág és a minőség. Egyre fontosabb, hogy ellenálló legyen egy csaptelep a mechanikai sérülésekkel szemben, elengedhetetlen a tartósság, a látható minőségi megoldás és az elegancia.

fekete fürdőszobai csaptelep
Forrás: kludi.hu

Foszforeszkáló burkolat

Ruházd fel új hangulattal a fürdőszobád, vagy a kerti medencét! Kül- és beltérben, vizes helyiségekben, úszómedencék burkolására egyaránt alkalmas a NightVision mozaik. A foszforeszkáló kis mozaikszemek világítanak a sötétben. A kollekció része a LitokolStarlike sorozatából a NightVision fuga.

foszforeszkáló mozaikcsempe
Forrás: aitastudio.hu

Tükröm, tükröm...

A megfelelő méretű, sokszor keretbe foglalt tükör szintén elengedhetetlen tartozéka a naprakész fürdőnek, sokszor a világítással egybeépítve. 

Ebben a fürdőszobában a burkolatoknál, a zuhany kereténél és a mennyezet esetében a jelenleg divatos fekete színre esett a választás.

(Ezt is olvasd el! – Design a fürdőben, ha nem csak a funkció számít)

fekete fürdőszoba
Forrás: desiretoinspire.net
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!