Tésztasaláta

Hozzávalók:

• 1 csomag – 500 g tészta (fussili)
• 200 g bacon
• 2 fej lilahagyma
• 1 üveg – 300 g csemege uborka
• 2 db alma
• 20 szem koktélparadicsom
• 22 g mustár
• 130 g majonéz
• 800 g tejföl (20%)
• 10 g cukor
• fél citrom leve
• só, bors

Elkészítés:

Miközben a tésztát megfőzzük, és a bacont lepirítjuk, a hagymát, almát és uborkát apró kockákra vágjuk, a paradicsomot pedig félbe. Egy tálban összekeverjük a majonézt, tejfölt, mustárt, sót, borsot és citromlevet, ízlésünk szerint fűszerezzük. A leszűrt tésztát kihűtjük, majd összekeverjük a zöldségekkel, végül ráöntjük a majonézes mártást, és jól elkeverjük. Tálalás előtt legalább 2 órára a hűtőbe (lefedve) tesszük.

Fotó, szöveg: Posta Luca

Scroll to Top