Térkihasználás mesterfokon! – Nem fogod elhinni, hogy ez a lakás csak 28 nm!

Térkihasználás briliáns megoldásokkal. A valós négyzetméterszámot jócskán nagyobbnak láttatva alakították ki a konyhát, nappalit, hálót és egy kádas fürdőszobát ebben a mindössze 28 négyzetméteres minigarzonban.
Lesd el te is a tervezők trükkjeit!

Okos trükkökkel

Biztosan számodra sem ismeretlen az az alaptézis, mely szerint ha kicsi az alapterület, ott bizony okos trükkökkel kell tenni a minél hatékonyabb térkihasználásért. 

De mit lehet kihozni egy minigarzonból? Sokkal többet, mint elsőre gondolnád! 

Erre remek példa ez a mindössze 28 nm-es moszkvai minigarzon, amit a Zucchini studio belsőépítészei és lakberendezői álmodtak újjá. Lássuk, mi mindent vetettek be, melyekkel értékes tereket nyertek.

Használd ki a lakás belmagasságát is!

A kis alapterületű lakásoknál lényeges kérdés a belmagasság, hiszen azt is remekül ki lehet használni! Ez itt is elég fontos tényezővé vált a tervezés során: a belsőépítészek elsősorban egy, az előszobában elhelyezett, „mindent elnyelő”, plafonig érő gardróbszekrénnyel oldották meg a tárolás kérdését.

A konyhában is a mennyezetig kihasználtak minden négyzetcentimétert, hogy ott is mindennek legyen helye.

A mi kedvencünk a mozaikmintás monokróm padlóburkolat, ami az előszobából kanyarog be a konyhába, ezúton is kapcsolatot teremtve a helyiségek közt.

A nappaliban pedig egy szuper ötletnek, az ablakpárkány okos kihasználásának köszönhetően egy kis dolgozósarkot is kialakítottak.

(Ez is tetszeni fog: Egy pazar 29 nm-es legénylakás, feketén fehéren)

Nehézségek és szépségek

Persze, mint minden projektnél, itt is voltak kihívások. A fő nehézséget az jelentette, hogy a megrendelők – egy gyermektelen fiatal házaspár – teljes értékű hálóhelyet, azaz 2 méter széles ágyat szerettek volna. Megoldották, de így az alvóhelyük teljesen elfoglalja a hálófülkét. Tárolásra így csak az ágy alól a nappali irányába kihúzható, beépített fiókokkal tudtak lehetőséget teremteni.

A végeredmény viszont mutatós lett, részben a kellemes kékes árnyalatú függöny, részben pedig az ágy mögötti betonfalnak köszönhetően.

Ezek remekül harmonizálnak a lakás többi részén lévő szürke tapétával, monokróm csempékkel, valamint a skandináv stílusból ismert és sokak által szeretett fehérrel és világosbarnával.

A vécé mögött, a mosógép fölött

Az aprócska alapterületű fürdőszobában is ötcsillagos a térkihasználás: jó ötlet a vécé mögötti hely kihasználása és a mosógép feletti tárolószekrény is.

(Ezt olvastad már? – Igazi dzsungel hangulatot teremtettek ebben a 20 nm-es budapesti lakásban)

A szürke, fehér illetve mozaikmintás burkolatok pedig nemcsak egyensúlyt teremtenek, hanem hívogató hellyé is teszik ezt a kis helyiséget.

Képek: inmyroom.ru Szöveg: Balogh Mia

Nézd meg ezt is! – Élet 15 nm-en

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!