Így hangold tavaszra az otthonod!

Nemcsak te magad vágysz a tavaszi megújulásra, hanem az otthonodat is felráznád egy kicsit? Akkor hadd mondjunk és mutassunk néhány egyszerű, mindenki számára elérhető és bevethető trükköt erre!

Engedd be a színeket

Bár mostanság te is láthatod, hogy a fekete-fehér, a szürke és a bézs milyen felkapottak lettek – a lakásszépítős és -felújítós Facebook-csoportokban ezerszám kapják a lájkokat –, mi mégis arra biztatnánk, hogy használd ki a tavaszt és engedj be egy kicsit több színt az otthonodba! 

Nem kell nagy festésben gondolkodnod, sem pedig abban, hogy szivárványszínűre cseréld az összes lakástextilt. Elég lehet egy-egy jól megválasztott kiegészítő, például néhány pasztellszínű vagy virágmintás díszpárnahuzat a kanapéra, illetve pár új zöld növény.

tavaszi megújulás a nappaliban
Forrás: hogarvidaysoluciones.blogspot.com

Ami a tavasz színeit illeti, a pasztelleken túl gondolkodj bátran napsárgában, a tiszta égboltot idéző kékben, na és persze a zöldes, bézses, rózsaszínes árnyalatokban.

(Ezt olvastad már? – Tavaszi zsongás friss fészek)

zöld falszín
Forrás: houzz.com

A falak új élete

Ha már fent a festést említettük, tavasszal lelkesebben vágunk bele akár nagyobb szobák, vagy egy kis lakás átfestésébe is. Nem is csoda, hiszen hajt minket a megújulás utáni vágy, a lelkesedés és a lendület. Na meg a bezártságban időnk is lehet erre.

De ha úgy érzed, hogy sem időd, sem pénzed nincs most nagyobb munkába fogni, akár egy-egy falfelületet is feldobhatsz. Átfestheted teljes egészében, vagy ha van egy kis kézügyességed, a most divatos háromszög- vagy hegymintákkal is megpróbálkozhatsz.

Forrás: hu.pinterest.com/pin/172122016999075146

Arra ügyelj, hogy pontosan mérj, szépen ragaszd le a maszkolószalagot, és persze, hogy egymással harmonizáló színeket válassz.

Ha ilyesmibe nem vágnál bele egyedül, akkor az is szép végeredményt adhat, ha néhány ecsetvonással viszel fel egy kis színt a falakra. De nem is muszáj festékkel dolgoznod: a gyerekszoba falán például egy ehhez hasonló megoldás is szuperjól mutat!

Forrás: swiatdywanow.pl

Fák és virágok

Ha szobanövényt nem is tudsz (többet) elhelyezni az otthonodban, jöhetnek a növénymintás lakástextilek, dekorációk, illetve a natúr fa vagy fahatású kiegészítők. Ezek is segíthetnek behozni az otthonodba a természetet és a tavaszt.

tavaszi megújulás zöld növények
Forrás: eremont.ru

Gyorsan szeretnél egy kis kikeletet csempészni a lakásba? Ehhez csak egy vázára és friss vágott virágra lesz szükséged. Meglátod, milyen látványos változást hoz majd egy csokor tulipán!

(Ha a bejárati ajtót is kidíszítenéd, íme egy ötlet: Tulipánkoszorú)

tavaszi megújulás
Forrás: housenliving.com

Éljen a zero waste

Ha a tavaszi nagytakarítás jegyében már elkezdted a selejtezést, te is rájöhetsz, hogy van pár dolog, amit akár újra is használhatnál – például régi befőttesüvegek, madzagok, friss virág és egy kis víz felhasználásával ilyen szépen feldíszítheted a teraszt vagy a bejárati ajtód feletti részt.

(További zero waste ötleteket ITT találsz.)

Szöveg: Balogh Mia 

 

tavaszi megújulás zero waste
Forrás: sepac.com.br
Scroll to Top

Magazinunk legfrissebb, tavaszi lapszámát keresd az újságárusoknál, és a boltok polcain!

Ha csak digitálisan lapoznád végig, ITT tudod megvásárolni!

Magazinunk legfrissebb, tavaszi lapszámát keresd az újságárusoknál és a boltok polcain!

Ha csak digitálisan lapoznád végig a Laptapir oldalán is megtalálsz minket!