Modern romantikus hangulat alacsony költségvetésből

Ebben a napfényes házban csak nőkből álló család lakik. (Anya és két lánya.) Már dolgoztam velük az előző otthonukban. Most az volt a „baj”, hogy az édesanyának ezer ötlete volt, és nem tudta, merre induljon. Lelkesedett az ütős tapétákért (ezeket Vácon, a Naszály festékboltban találtam) és a különleges burkolatokért (90%-át az Írisz csempeház gazdag kínálatából választottuk). Tetszettek neki a minimál és a régi bútorok is. Ebből született ez a színes otthon.

A nappaliban még visszafogottabb színek vannak

Az üvegfalú helyiségnek három funkciója van: a nagy kanapés közösségi zóna, egy íróasztalos dolgozó és egy foteles, üveges szekrényes rész. 

A padlót fautánzatú járólap borítja az egész alsó szinten. A színeket itt még visszafogtuk, hogy a szép, növényekkel teli külvilág is érvényesüljön. Zöld könyvespolc, sok kép és növény teszi lakályossá a teret. Itt még a tapéta is finom színű és mintájú.

Az előszoba bevezet a vendégfürdőbe, a konyhába és a nappaliba

A lépcső felett világító ablaktól napfényes a tér. Már belépéskor megmutatkozik a ház stílusa, a modern és a régi keveréke, mint pl. a régi varrógépből készült asztal és minimál ruhásszekrény. A konyhától pajtaajtó választja el. Az egész földszinten fautánzatú járólap van.

Minimál konyha rusztikus étkezővel

A fényes krémszínű minimál konyhabútor diszkréten fogja körbe a régi asztalt és székeket (a konyhabútort és az összes lámpát a Konyhastúdió & Világítástechnikai Vác szaküzletéből szereztük be).
A romantikus, horgolt betétes terítő, az öreg váza és a kedves csokor egy modern lámpával egészül ki. 

A famintás padlóban mintás járólap-betét utánozza a szőnyeget. Az üvegfalon át egy szép terasz és kert tárul elénk. (Meg három macska.:-)

Élénk színek a hálószobában

Itt a tapéta türkizre festett, öreg deszkát imitál. Nagyon jól illik hozzá a sötétlila és dohánybarna bársony függöny. 

A bútor az előző otthonából jött, de lecsiszolták, és fehérre lazúrozták. Nagyon szépen sikerült.

A gyerekszobák

Ez a világos, növénymintás tapétával díszített szoba a kisebbik lányé. Jót választott, mert ezt a keskeny szobát nem szűkíti be sötét színnel.

A vörösre festett, kopott fautánzatú tapéta a tinilányé. Az íróasztalát is átfestettük vörösre. Mindkét szobában teljes üvegfal van.

Kézműves csempék dobják fel a fürdőszobákat

Az alsó zuhanyzós fürdőben a járólap különleges patchwork mintás. Pici, de elfért benne minden. A díszcsík kézműves csempe.

Az emeleti fürdőben kád és dupla mosdó van. Jól elkülönül a munkalappal letakart mosó- és szárítógép. A járólap visszafogott színű, de különleges formájú. A díszcsík itt is kézi gyártású csempe.

Lakberendező: Gézárt Judit  Fotó: Praszkovja

A tulajdonost kérdeztük:

- Mit szeretsz a legjobban?

- A fürdőket és a tapétákat.

- Min változtatnál, ha újrakezdhetnéd?

- A konyhában csak a mintás burkolat lenne.

- Hogy érzed benne magad?

- Nagyon jól, szeretem.

Scroll to Top
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!