Minimál lakás – maximálisan tapétázva

Ez a kétszintes minimál lakás – mivel tulajdonosai benne laktak – két évig készült. Az első feladat a földszint átalakítása volt. Világos, tágas, elegáns, de nem hivalkodó otthont képzeltek el maguknak a háziak. Az eredetileg világos padló és sötét bútorok felállását megfordítottuk. Az egész házon végigvonul a fehér, a bézs, az ezüst és a bronz sötétbarna árnyalatai.

A tulajdonos hölgy nagyon nyitottan állt a lakás átalakításához, és végig lelkesen részt vett benne.

Nappali

A nappali kb. 30m²-es, de a megváltoztatott bútorok és a világos bézs színek miatt tágasabbnak érezhetjük. A helyiség  alapja a gazdag tónusú vinyl padló, mely elegáns kontrasztban van a világos bútorokkal.

A TV – és etanol kandalló falát egy mozgalmas tapéta díszíti.

Konyha-étkező

A fehér magasfényű konyhabútor látszólag kevés helyet foglal el. 

(Ezt olvastad már? – Intelligens lakás, minimál köntösben)

A másik tapéta finom mintázata az étkezőt emeli ki. A kényelmes sarokkanapé és a székek azonos színű bőrből készültek. A változatos világítás (a Világítástechnika Vác kínálatából) többféle hangulat elérését teszi lehetővé. A szőnyeg és a dekoratív függönyök, (Laguna Lakástextil) valamint a kiegészítők lágyságot visznek az enteriőrbe.

minimál lakás étkező

Minimál lépcsőház

A lépcsőházban lebontottuk a magas válaszfalat. Így tágasabb lett, és a látványos csillár is érvényesülni tudott. Új fém- és üvegkorlátokat használtunk és egy nagy tükröt, hogy a folyosó még tágasabbnak tűnjön. A lépcsőt sötétebbre festettük, és a folyosó fala tapétát kapott.

A dolgozószoba egyben a vendégszoba funkcióját is betölti.

(Ha kedveled a minimál stílust ez a lakás is tetszeni fog: Kétszer egy az egy)

minimál lakás dolgozósarok

A minimál hálószoba, egy igazi ékszerdoboz

A hálószoba keskeny és hosszú, mely elöl világos, hátul pedig sötét. A fémesen csillogó ágytakaró viszi a tekintetet egy régi tükörre emlékeztető ragyogó tapéta felé. A kétféle magasfényű anyagból tervezett és igényesen kivitelezett hálószoba-bútorok és a tükör tágasabbnak mutatják a teret. A lámpák, függönyök, dísztárgyak az ékszerei a hálónak. A padlószőnyeg puhasága igazi luxust nyújt.

minimál lakás gardrób

A másikhálóban a tapéta egy régi, repedezett betonfalat imitál

A fiatalember szobája az édesanyja hálójának a tükörképe, azonban itt más az elrendezés, a funkció és a színvilág. Ebben a szobában a tapéta egy régi, repedezett betonfalat imitál. Szürke árnyalatok, extra világítás és gyakorlatias elrendezés jellemző a szobára. A bútorok nagy része, a padló és a világítás a lakója választása volt. Még a kanapécsere van hátra, mert az eredeti túl nagy.

Fürdőszoba

A fürdőszoba alapterülete nagyon kicsi: 2.5×2 méter. Ha cipőkanállal is, de sikerült mindent beletenni. A kád helyére egyedi méretű zuhanyfal került. Itt is, ahogy az egész lakásban, az alul sötét, felül világos tónusok elvét valósítottuk meg. Kétféle színű, nagyméretű csempét (Írisz csempe váci üzletéből) tettünk a falra, melyhez egy különleges járólapot választottunk.

Fotó: Praszkovja – Lakberendező, szöveg: Gézárt Judit

Ha tetszett a lakás nézd meg a bemutató videónkat is a Golden Harmony YouTube csatornáján, melynek segítségével végig sétálhatsz a lakáson.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!