Kétszer egy az egy!

Mi tagadás, izgalmas feladat egy új építésű ikerház két részének egybenyitása! Nem is boldogultak ezzel egyedül az újsütetű tulajdonosok. Szőcs László Zsombor belsőépítész azonban nyomban használható ötletekkel mutatta meg, hogy időtálló megoldásokkal letisztult, megnyugtató családi fészket lehet itt kialakítani …

Nappali-konyha-étkező

A meglévő adottságok miatt a nappalit a konyhán és étkezőn keresztül lehet csak megközelíteni, ezért cél volt, hogy a konyha – a funkciók megtartása mellett, minél inkább szobaszerű legyen. Ez teljesült is, köszönhetően a konyhát és a nappalit összekötő közlekedőben egy alacsonyabb álmennyezetnek, valamint a falakon az Egger bútorlap burkolatnak a Dekorspantól.
Az olvasósarokban található a szoba talán legfeltűnőbb látványossága és frissességet hozó színfoltja: a falburkolatba épített zuzmófal, melyet a Wallgo-tól szereztek be.

Lépcső

A legelső feladatok egyike volt az emeletre vezető feljárat megtervezése, amihez statikus szakembert is segítségül hívtak, mivel a ház szerkezetét is érintette az új lépcső. A választott üvegkorlát (Mjazovszky Ákos munkája) végül egyszerre biztonságos és rejtett megoldást is jelent az emeleten tartózkodók biztonságáért.

Fürdőszobák

Szintén az emeletre került a hálószobákhoz tartozó két fürdő is, az egyikben káddal és mosdóval teljes a kényelem, a másikban üvegfallal határolt, épített zuhannyal és dupla mosdóval.

Fotó, lakberendezés: Szőcs László Zsombor  – Szöveg: Erdély Györgyi

A teljes cikk, még több képpel megtalálható a Golden Harmony 2020-as őszi lapszámában. 

Scroll to Top