Ahol minden négyzetméter a luxusról árulkodik

Nem mindennapi otthont alakítottak ki ebben a luxus penthouse lakásban, aminek fő vonzerejét a burkolatok és egy hatalmas terasz adják.

A minimalista dizájnt a fehér és a szürke árnyalatai teszik lehengerlően elegánssá

Ezt a penthouse lakást valószínűleg azzal a céllal tervezték és kivitelezték, hogy aki ide belép, annak azonnal leessen az álla. A minimalista dizájnt a fehér és a szürke árnyalatai teszik lehengerlően elegánssá, a barna faburkolatok pedig – mintegy ellensúlyozásképp – segítenek barátságosabb és természetközelibb atmoszférát létrehozni.

Luxusérzet, minden mennyiségben

A nappaliban látványos üvegfelületek, tükrök és a mennyezetbe épített LED-es fényforrások gondoskodnak a modern hatásról. A burkolatokat a fa és a szürke árnyalataiban álmodták meg, az összhatás viszont az okosan kigondolt világításnak köszönhetően mégsem túl sötét.

A szürke, illetve a fémes hatás a kiegészítőknél is jelen van – érdemes megnézni a különleges olvasólámpát –, emellett a lakberendező okkersárgával tette barátságosabbá a teret.

A luxusérzetet a látványkandalló és a nagyképernyős tévé is emeli.

(Ezt olvastad már? – Cameron Diaz megmutatta mesés Manhattani otthonát)

A nappalit egy látványos, de nem hivalkodó üvegfelület választja el a terasztól, ahová az üvegajtó után néhány lépcsőn vezet az út. Ide faburkolatokkal, minőségi anyagokból készült kerti bútorokkal és növényekkel csempészték be a természetet, miközben nem feledkeztek meg a modern és elegáns összhatásról sem. Hogy ezt még inkább emeljék, egy projektort és egy hatalmas vetítővásznat is beszereztek.

Játék a formákkal

A nappaliból a másik irányba indulva a konyhát és az étkezőt fedezhetjük fel. A konyha uralkodó színe a fehér, az étkező pedig remekül elegyíti ezt a színt a nappaliban látott szürkével.

Az egybenyitott teret a plafonról lelógó téglalap alakú világítótestek, a különleges székek és a térelválasztóként is funkcionáló faburkolatú tartóoszlop teszi mozgalmasabbá.

Luxus a hálószobában is

A hálóban az enteriőr óriási tükörfelülettel és a háromszögekből játékosan összeálló fali burkolattal válik izgalmassá. És itt is érdemes megnézni a világítást.

(Ez is érdekelhet: Hálószobák luxuskivitelben)

A fürdőszoba „minimalista, de nem unalmas”

A burkolatok kimondottan érdekessé teszik. A padlón lévő szürke vízálló burkolat az egyik falon is alkalmazásra került, ami itt is jól harmonizál a lakás többi pontjáról már jól ismert fehérrel és fahatással. Az élővirág pedig élettel és kedvességgel tölti meg a teret.

(Ezt olvastad már? – Káprázatos fekete fürdőszobák – egy csepp luxus az otthonunkban)

A lakás üde színfoltja

Aki azt feltételezte, hogy egy legénylakásban járunk, vagy egyszerűen csak hiányolta a színeket, annak a végére hagytuk az üde színfoltot, a gyerekszobát. Ezt a helyiséget pasztellszínek teszik bájossá és szerethetővé, míg az egyedi formájú, méretre készült beépített szekrény és a térelválasztóként is funkcionáló polc biztosítja a szükséges tárolóhelyet egy gyerkőc holmijának.

Képek: behance.net
Szöveg: Balogh Mia

Scroll to Top