Keresés

Fürdőszoba felújítás bontás nélkül

A hagyományos, szűkös minifürdőket mindenki jól ismeri: épphogy elfér bennük egy kád, a toalett és a mosdó. Az unalmas, négyzetalakú csempék pedig nemhogy javítanának, inkább rontanak az összbenyomáson. Sokan azonban mégsem szívesen vágnak bele a felújításába, mert azt hiszik, ez egy elhúzódó, az idegeinket is alaposan igénybe vevő tortúra. Pedig ez egyáltalán nem így van!

Fürdőszoba felújítás bontás nélkül

Csikkel Anita lakberendező és hivatásos home-stager hasonlóan gondolkodik: inkább látja a feladatban a kihívást, mint a nehézséget. Így amikor megbízták ennek a fürdőszobának a felújításával, a tervek elkészülte után – amire a tulajdonos nyomban rábólintott – következett máris a megvalósítás, ami mindössze 4-5 napot vett igénybe. 

A tervek különlegessége az volt, hogy eladásra kellett vonzóvá tenni a helyiséget, úgy, hogy a leendő lakója azonnal beleszeressen.

Vagány fürdőszoba lett a végeredmény

Mivel a lakás egésze modern, trendi színekben és designmegoldásokban bővelkedik, ugyanilyen vagány enteriőrt szerettek volna a fürdőben is viszontlátni.

Fontos volt, hogy az eredeti burkolatokat meghagyták, bontás, sittszállítás és munkadíj megspórolása mellett alakult át a már igencsak kopottas, elavult helyiség. A falfelületek kialakításakor különböző megoldásokat alkalmaztak, figyelembe véve a mai trendeket, divatot.

Innovatív falburkolási megoldások

A kád mögé burkolatként design fürdőszobatapéta került, kifejezetten vizes helyiségekbe tervezve, a Life & Wall cégtől HERE AGAIN néven. A többi falfelületet pedig a Muratto Wall Hungary portugál gyár ide megálmodott taupe színű festéke bolondítja meg különböző struktúrával. 

Mind a szaniterekben és a fürdőszobai kiegészítőkben, mind a fürdőszobabútorokban az Arezzo Design volt a kiindulási pont. A bohókás, színes bojtos textilek pedig felrakják az i-re a pontot.

Fotó: Kalmár Krisztián
Lakberendező: Csikkel Anita
Szöveg: Erdély Györgyi

Ez is érdekelhet >>>  Fürdőszoba, személyre szabottan

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!