Keresés

Farmstílusban megálmodott konyhára vágysz?

Ha minden vágyad egy farmstílusú konyha, akkor szinte elengedhetetlen egy konyhaszigetet is betervezni. Nem feltétlenül kell egy nagy, monstrum szekrényben gondolkodnunk, lehet szellős, fiókos- pakolós asztalt kialakítanunk azon a ponton, ahonnan jól elérhető a konyha valamennyi fontos része: a mosogató, a tűzhely és a hűtőszekrény.

Egy farmstílusú konyha fókuszpontja a konyhasziget legyen!

A fehér frissességet hoz a helyiségbe, a megálmodott farmstílus pedig egy hangulatos konyhát eredményez, bájos részletekkel. A mély fiókok praktikusak, mert a tároló funkciók bővítése mindig alapvető kérdés a konyhában. Ugyanakkor dekorálhatjuk is ezt a részt, ha épp nem dolgozunk rajta. Egy zöld növény, ünnepre készülődve egy kedves figura hívogatóvá teszi ezt a helyiséget.

Ne legyen balesetveszélyes!

Szintén lényeges, hogy jó megvilágítással rendelkezzen a középső munkafelület is, főleg azért, mert az ablakhoz képest háttal fogunk itt dolgozni. A két függőlámpa ennek az igénynek felel meg, na meg persze annak is, hogy ezáltal stílszerű kiegészítővel láttuk el a konyhaszigetünket.

Gondosan válogassuk össze a legkisebb apróságokat is!

A sok fehérnek látványos kiegészítője a természetes kókuszszőnyeg, a finom rajzolatú kvarc munkapult, a fémedények, a méltóságteljes nosztalgia csaptelep, de szépséges darab lehet egy- egy nagyszülőktől örökölt konyhaeszköz is ebben a térben.

A kiegészítők bája

Hogy milyen fontosak a legapróbb részletek is, azt jól mutatja ez a fotó, a nyitott polcokon jól látható, közszemlére tett kincsek. 

(Még több inspiráció a vidéki stílusú konyhákra >>> ITT)

Ennél a stílusnál nem gond, ha az edények kopottak vagy látszik rajtuk a használat. Persze ne essünk túlzásokba sem, olyan kiegészítőket válogassunk össze, amelyeket tényleg használunk majd!

Képek: lizmarieblog.com

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!