Keresés

Elegáns penthouse …

Megbízómat már régóta ismerem, nem volt kérdés, milyen stílusú otthonban kell gondolkodnom. Elegáns, finom, nőies és időtálló, ezek voltak a fő szempontok. Az időtálló fogalom nálam nagyon fontos, hiszen az alapbútorokat mindig úgy tervezem meg, hogy azok évek múlva se legyenek unalmasak. Könnyen cserélhető kiegészítőkkel könnyű követni az aktuális designt. 

Az egész lakáson a földszínek vonulnak végig, itt-ott megspékelve egy-egy színnel. A lakótér nagy és világos, L-alakban helyezkednek el az ablakok, melyek mindkét oldalról a megközelíthetőek a lakás méretével megegyező hatalmas teraszról.

Nappali-konyha-étkező

Nagyon szerettem ezt a munkát – az egész otthon bútorzatát egyedi terveim alapján valósította meg Eperjessy Sándor asztalos, aki nem riadt vissza a különleges megoldásoktól és anyaghasználattól. A konyhasziget minimálisan elkülönül az étkezőasztaltól, színeiben harmonizál a konyhával. A lakótérben nem használtunk hidegburkolatot, itt vinyl SPC padlót rakattunk le.

A konyha hátfalára különleges designcsempe került, mely színeiben tökéletesen passzolt a tervezett konyhához. A világítótesteket és konyhagépeket a Világítástechnika Vác kínálatából választottunk, gondos tervezéssel a designhoz igazítva.

A nappalit finoman összeköti az étkezővel az egyedi bútorfal (Eperjessy Sándor asztalos munkája)<, amelybe beépítettünk egy fűtésre is alkalmas látványkandallót.

A konyha színeivel harmonizál a Beliani kínálatából rendelt rendkívül kényelmes ülőgarnitúra. Egyes falrészeket tapétával dekoráltam, melyeket a Linortex design kínálatából választottam, és a lakás teljes függönyözését is ők végezték.

Hálószoba

A hálószoba meghatározó színe a csokibarna, melyet arany kiegészítőkkel és különleges lámpákkal dobtam fel. Itt alakítottunk ki egy dolgozósarkot, és innen nyílik a gardrób is melyet bútorfalnak álcáztunk.

Lányszoba

A család fiatal lányának kéréseit figyelembe véve terveztem meg az ő szobáját, figyelve a funkcionalitásra és az általa elképzelt hangulat megvalósítására. A tanulósarok folytatásaként egy sminkasztal valósult meg, melyet feldob a két belógó finom gömbfüggeszték.

Közlekedő

A közlekedő bútorzata igazodik a bejárati ajtó színvilágához. Az arany, a natúr, a fa és szürke szín, az arany beütésű tapéta, finom átmenetet alkot a lakóterek között.

Mosdó

A kis WC igazi kedvenc lett.  A különleges csempehasználat és a belógó kristályfüggeszték teszi izgalmassá.

Fürdőszoba

A fürdőszoba 3D-burkolata különleges vizuális hatást nyújt. A natúr színeket a fahatású padlóburkolat és bútor töri meg, és a tükrös faliszekrény két oldalára belógó üvegfüggeszték koronázza meg. A különleges burkolatokat és szanitereket a CsempeDiscount üzle­tében vásároltuk meg.

(Ezt olvastad már? – 5 szuper tipp az elegánsabb fürdőszobáért)

elegáns fürdőszoba

- Sikerült minden elképzelést megvalósítani?

- Igen, sikerült. Ami a látványterveken szerepelt, az teljes egészében megvalósult.

- Mi az, ami az enteriőrtervezés mellett szól?

- Az összhatás, a harmonikus, stílusos, meleg, otthonos megjelenés.

- Máskor is igényelne szakembertől segítséget? lósult az, amit megálmodtam.

- Igen, mindenképp. Nagyon jó döntés volt Enikőt megkeresni, és rábízni a szakmai feladatokat. Profizmus, maximalizmus, igényesség, amit képvisel. Teljes egészében megvalósult az, amit megálmodtam.

Fotó, szöveg: Demeter Enikő enteriőrtervező

Az itt bemutatott lakás a Golden Harmony 2020-as őszi lapszámában jelent meg. 

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!