Keresés

A szemnek is lakoma egy csipetnyi modern kifinomultság a konyhában

Az elmúlt két évben a világjárvány megtanította számunkra, hogy sokszor az élet egyik legnagyobb luxusa az, ha otthonunkban fogadhatjuk családunkat, barátainkat. Az utazások, a szórakozási lehetőségek száma lecsökkent, más, otthonunkhoz kötött kikapcsolódási formák felé nyitottunk, emiatt átértékeltük a konyha szerepét is. 

Az új konyhatrendek változnak

Még inkább részletgazdagabb, személyre szabottabb, megnyugtatóbb és kényelmesebb terek tervezésére és létrehozására irányulnak. Az élet változásával más, még összetettebb szerepe lett a konyhának: a főzés helyén túl a családdal való pihenésre, az otthoni és tanulási munkafolyamatok elvégzésének lehetőségére, gyermekeink tanulásának ellenőrzésére is gondolnunk kell. A különböző élettani tevékenységek és munkafolyamatok egy helyiségben fonódnak össze.

Az a konyha, melynek a felújításával megbíztak, a pandémia idején vált több életfunkciót egyszerre betöltő, univerzális helyiséggé. Itt készítik az összes ételt, szórakoztatják barátaikat, vendégeiket a háziak, és arra is gondolnunk kellett, hogy szükség esetén az otthoni munka lehetősége is adott legyen. Az áttervezés során a korábban U-alakú, körbezárt szigetes konyha helyett új térszerkezetű, kényelmesen körbejárható, nyitottabb teret formáltunk, ahol a főzőpult és a hozzá kapcsolódó asztal lett a központi elem. A design páraelszívó az elszivo.com oldalról lett kiválasztva.

A szokásostól eltérő színvilág

A bútorzat minél több zárható és mégis egy mozdulattal kézhez és munkavégzéshez készen álló kombinációból áll. A háztartási gépek egy munkapultra ráülő, felfelé nyíló szekrényelembe kerültek. A készülékek zökkenőmentesen használhatóak, bezárt állapotban a bútort inkább a nappali kiterjesztésének, bővítésének érezzük, mint munkazónának. A teljes körű, tetszetős kivitelezés egy profi asztalosnak, Körtvélyes Ákosnak köszönhető. A szokásostól eltérő színvilágú szekrényritmusokat úgy alkottuk meg, hogy azok különböző funkciókat jelöljenek ki, s összességében mégis egységet képezzenek. A fekete, karakteres márványmintázatú munkapultot jól kiegészítik a melegebb tónusú, púderes szürke bútorlapból készült ajtófelületek. Szokatlan kiemelés a pultig érő szekrényelem s annak a bútor többi részétől eltérő famintázata. Ez utóbbi a lakás ajtajainak színvilágához igazodik, különleges s bátor színharmóniával. A konyhabútorban a természet letisztultan van jelen a fa- és a márvány erezetében.

Az étkezővel összekapcsolt konyhasziget a család kedvence lett

A főzősziget munkalap-anyaga lépcsőzetesen letisztult egységként olyan étkezőasztalként folytatódik, amelyet sokan a terítés nehézsége miatt nem mernek bevállalni. A modern, különböző típusú és anyaghasználatú tányéralátétek, a melegséget adó asztali futók, textil-, fa-, pala-, kerámia-üveg stb. különböző variációban való használatával naponta megújuló, izgalmas terítékkel vihetünk különlegességet a szürkébb hétköznapokba. Érdemes időt szakítani ezekre az apróságnak tűnő részletekre, mert ezzel adunk magunknak egyediséget, önkifejezést, s a jó otthon érzése így állandóan jelen lesz életünkben.

A jó otthon az, amikor megtaláljuk azokat a dolgokat, amelyek valóban hozzánk szólnak.

Olyan környezetet teremtsünk magunk köré, ami a kényelem, a funkcionalitás mellett érezteti, kik is vagyunk. Sokszor apróbb simításokkal, néha nagyobb felújítással nyugtathatjuk meg a lelkünket.

Fotó: de Jonge Noémi
Szöveg: Szűcs Klára 

A konyhabútor teljes körű kivitelezése: Körtvélyes Ákos
Telefon: +36 30 961 3666
E-mail: kortvelyes@t-online.hu

A tulajdonos mondta:

Az élet változásával más szerepe lett a konyhának. A sziget elfordításával megnőtt a térérzetünk, a helyiségbe sokkal jobban beáramlik a fény, az étkezőasztal sokkal könnyebben megközelíthető, szívesen és örömmel üljük körbe. A korábban nem átlátható területek jól átláthatóvá váltak, köszönhetően Szűcs Klára ötleteinek és minden részletre kiterjedő tervezésének.

Ez is érdekelhet →→→ Újdonságok a konyhatechnika világából

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!