Zuhanyfolyóka vagy padlóösszefolyó?

Zuhanyfolyóka vagy padlóösszefolyó? Egy fontos kérdés, ha épített zuhanyzót tervezünk. Ez esetben általában a zuhanyfolyóka a célszerűbb választás, mindjárt mondjuk is, hogy miért. 

Zuhanyfolyóka vs. padlóösszefolyó

Egy épített zuhanyzóban számtalan előnye lehet egy zuhanyfolyókának, a hagyományos padlóösszefolyóval szemben. 

1. Elegánsabb megjelenés

Amennyiben a megjelenés oldaláról közelítjük meg a kérdést, akkor szembeötlő a széles rácsmintázat. Az ACO kínálatában találhatunk rozsdamentes acélból vagy biztonsági üvegből készült változatot is. Sőt akár a fürdőszoba csempéjével is burkolhatjuk az aljzatot, így egységes megjelenést kölcsönözhetünk a helyiségnek.

2. Egyszerűbb beépítés

Kardinális kérdéskört jelent a beépítés. A zuhanyzó kialakítása során ugyanis sokkal egyszerűbb a zuhanyfolyókával dolgozni, mint a padlóösszefolyóval. A folyóka jellegéből adódóan elegendő lehet egy irányban lejtetni a burkolatot. Az összefolyónál ezzel szemben négy irányú lejtést kell kialakítani ahhoz, hogy a víz a megfelelő helyre jusson. Mindamellett, hogy kevesebb munkát jelent, a hibázás lehetősége is csekélyebb, valamint a végeredmény látványosabb megoldás lesz. Szintén előny, hogy a lapokat a beépítés során nem feltétlenül kell gérbe vágni, ami egyrészt egyszerűsíti a munkát, másrészt elegánsabb megjelenést biztosít. Ilyen módon nagyobb méretű burkolólapokat is használhatunk, azokat ugyanis nem csúfítjuk el a beépítés során keletkező vágásokkal. 

3. Széles termékpaletta 

Vízelvezető kapacitása nagyobb esőztető zuhanyfejek esetén is garantálja a megfelelő vízelvezetést. A különböző szigetelőgallérokkal ellátott verzióknak köszönhetően fal mellé vagy attól távolabb is beépíthető. A folyókák széles méretválasztéka biztosítja, hogy bármekkora zuhanyfülkéhez megtaláljuk a megfelelő hosszt.

4. Könnyű fenntartás 

Végül, de nem utolsó sorban a tisztítása és a karbantartása is nagyon egyszerű.

Scroll to Top

Magazinunk legfrissebb, tavaszi lapszámát keresd az újságárusoknál, és a boltok polcain!

Ha csak digitálisan lapoznád végig, ITT tudod megvásárolni!

Magazinunk legfrissebb, tavaszi lapszámát keresd az újságárusoknál és a boltok polcain!

Ha csak digitálisan lapoznád végig a Laptapir oldalán is megtalálsz minket!