Zöldségchips
Ropogós zöldségchips házilag, sütőben készítve. Hisz ősszel akad még bőven zöldség amikből elkészíthejük ezt a finomságot! Próbáld ki!
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megmossuk (a héját hagyjuk rajta), és egy szeletelő segítségével nagyon vékonyra szeleteljük őket. Egy edényben (a céklát tegyük külön, mert beszínezi a többit) megsózzuk a szeletelt zöldségeket, és 30 percet állni hagyjuk őket. Ezután alaposan kinyomkodjuk, és a szeleteket egy sütőpapíros tepsire rakjuk. 110°C-on 2-2,5 órát sütjük légkeveréses módban, úgy, hogy az első órában kb. 10 percenként kinyitjuk a sütőt, hogy a pára távozni tudjon.
Jó étvágyat! 🙂
Fotó, recept: Posta Luca