Keresés

Vörös bársony tekercs

A vörös bársony torta egy nagyon dekoratív, mégis isteni finom desszert, ami így tekercs formában is elkészíthető, és persze ugyanolyan finom.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 120 g liszt
  • 20 g kakaópor
  • 4 tojás
  • 120 g cukor
  • 50 ml író
  • 30 ml olaj
  • 1 tk. sütőpor
  • 1tk. ecet (10%)
  • pár csepp piros ételszínezék
  • ½ rúd vanília kikapart magja
  • + porcukor

A töltelékhez:

  • mascarpone
  • 50 g vaj
  • 200 g porcukor
  • ½ vanília kikapart magja

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, sütőpor, só) alaposan összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, az olajat, az írót, a színt és a vanilíát. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és csomómentesre keverjük. Egy kb. 40×25 cm-es sütőpapíros tepsire öntjük, és előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percet sütjük.

Amíg a tészta sül, a pultra egy nagyobb tiszta konyharuhát terítünk, és megszórjuk porcukorral. Amikor a tésztát kivesszük a sütőből, egyből a konyharuhára tesszük, levesszük a sütőpapírt, és felcsavarjuk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.

A töltelékhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük. Amikor a tészta kihűlt, óvatosan kitekerjük, rákanalazzuk a tölteléket (hagyjunk kb. 1 cm-es széleket), majd szorosan feltekerjük. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 1 órát.

Jó étvágyat! 🙂

Fotó, recept: Posta Luca

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!