Vörös bársony tekercs
A vörös bársony torta egy nagyon dekoratív, mégis isteni finom desszert, ami így tekercs formában is elkészíthető, és persze ugyanolyan finom.
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, sütőpor, só) alaposan összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, az olajat, az írót, a színt és a vanilíát. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és csomómentesre keverjük. Egy kb. 40×25 cm-es sütőpapíros tepsire öntjük, és előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percet sütjük.
Amíg a tészta sül, a pultra egy nagyobb tiszta konyharuhát terítünk, és megszórjuk porcukorral. Amikor a tésztát kivesszük a sütőből, egyből a konyharuhára tesszük, levesszük a sütőpapírt, és felcsavarjuk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
A töltelékhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük. Amikor a tészta kihűlt, óvatosan kitekerjük, rákanalazzuk a tölteléket (hagyjunk kb. 1 cm-es széleket), majd szorosan feltekerjük. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 1 órát.
Jó étvágyat! 🙂
Fotó, recept: Posta Luca