Vintage karácsonyi dekorációk, ajtóra, asztalra

Tedd ki a szíved a bejáratba!

Hozzávalók:

– szív alakú vesszőkoszorú
– termések, bogyók
– piros masni
– fatábla
– hóspray
– ragasztópisztoly

Elkészítés: 

Az egyszerű vesszőkoszorúból látványos dekorációt készíthetünk, ha van türelmünk összeállítani ezt a díszt. Sokféle termésre lesz szükségünk, amelyeket rögzítsünk egymást követően ragasztópisztollyal a koszorúalapra! Figyeljünk arra, hogy arányosan osszuk el ezeket az apróságokat, mindenhová jusson mindenből! Ha egyféle színben gondolkozunk, érdemes a végén néhány tarka – pl. piros – bogyóval színesíteni vagy akár pár hópehellyel. Fújjunk rá valamennyi hósprayt, erősítsünk rá egy téli hangulatú táblácskát! Végül már csak egy masni hiányzik, hogy fel lehessen akasztani a kopogtatónkat.
 

Forrás: Szívből, szívvel- Neked

Vintage asztaldísz

Hozzávalók:

– egy régi kuglófforma
– gyertya
– száraz oázis
– kés
– ragasztó pisztoly
– termések
– spárga vagy pékzsineg
– kerámia dísz

Elkészítés: 

A méretre vágott oázist belehelyezzük a kuglófformába. Az így elkészített alapra mindig a legnagyobb díszt, ez esetben a gyertyát helyezzük el először. Ezután az oázist befedjük a termésekkel, ehhez ragasztópisztolyt használunk. Mindig a nagyobbakkal kezdjük, a kisebbeket inkább a lyukak kitöltésére használjuk. Opcionálisan tehetünk még rá néhány karácsonyi gömböt, ha kimondottan a karácsonyi asztalra készül. Utolsó lépésként jöhet a kerámia dísz és a kötöző zsineg, amivel megkoronázzuk az asztaldíszt.

Forrás: www.enartdesign.hu

Őzikefészek

Hozzávalók:

– kötött sapka
– őzfigura
– fenyődekorációk
– fehér gömbök
– ajándékkosár
– ragasztópisztoly

Elkészítés: 

Bizonyára mindenkinek van otthon néhány olyan ruhadarabja, amit már nem hord, de sokszor őrizgetünk kiürült ajándékkosarakat is. Egy hosszúkás vesszőkosár azonban éppúgy megfelel a célunkra. Ha ajándékkosarat választunk, vágjuk le a fülét, húzzunk rá alulról egy kiszuperált kötött sapkát. Béleljük ki a kosarat, a tetejét fedjük pl. kartonnal. A sapka pomponjaiból építsünk „hegyeket”, ezekre kerülhetnek a havas fenyőfák. Az őzfigura köré fehér, bézses gömböket ragasszunk! De még a pomponok zsinórjait is felhasználhatjuk: kössünk egy masnit a dísz elejére! Puha, finom tapintású őzikefészek lesz belőle hófehérben megálmodva.

Forrás: Szívből, szívvel- Neked

Kopogtató

Hozzávalók:

– koszorúalap
– műszőrme
– olló, tű, cérna
– ragasztópisztoly
– tollboa
– termések

Elkészítés: 

A műszőrmét méretre vágjuk, majd körbevonjuk vele a szalmaalapot, és a széleit összevarrjuk.  A terméseket egyesével, a ragasztópisztoly segítségével ráragasztjuk a koszorúra. Mindig a nagyobb termésekkel kezdjük, majd a réseket a kisebbekkel kitöltjük. Végezetül a tollakat kis csomócskába rendezzük, és tetszés szerint azt is a koszorúra ragasztjuk.

Forrás: www.enartdesign.hu

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!