Villámgyors, vendégvárós receptek tojásból
Elkészítés:
A tojásokat főzzük meg, majd a pucolás után a fehérjét vágjuk apróra, a sárgáját pedig villával törjük össze, ízesítsük, krémes állagúra keverjük el. Ezután a fehérjét is keverjük bele. A leveles tésztát csíkozzuk fel kb. 2 cm szélesre, majd kicsit sodorjuk meg, hogy hengereket kapjunk, ezt pedig egy kartonból készített tölcsérre (alaposan vonjuk be alufóliával) tekerjük fel. Kenjük meg tojássárgájával (rakhatunk bele narancs színezéket), és 180°C-on süssük 10 percig.
Elkészítés:
A tojásokat főzzük meg, a pucolás után pedig vágjuk óvatosan félbe a tojásokat. A sárgáját szedjük ki, és törjük szét villával, majd fűszerezzük, és kanalazzuk vissza a krémet a tojásokba. A parmezánt reszeljük le, és egy sütőpapíros tepsire tegyünk kis halmokat, majd 200°C-on süssük aranybarnára. A bacont jól süssük meg, majd szeljük apróra.
Forrás: Posta Luca