Tavaszi minestrone
Hozzávalók:
- 2 kisebb fej hagyma egészben (110 g)
- 1 kisebb tv paprika csumázva
- 1 nagyobb répa kockázva (135 g)
- 1 kis fehérrépa kockázva (40 g)
- brokkoli kisebb darabokra vágva (170g)
- 1 nagyobb zellerszár (75 g)
- 10 kisebb kelbimbó félbevágva (130 g)
- 100 g cukorborsó vagy borsó
- 130 g fehérbab (konzerv vagy készre főzve)
- 10-15 g gyömbér (egészben)
- fél citrom
- pár szál petrezselyem
- 1 tk. tárkony
- ½ tk. kakukkfű
- 8 dl alaplé
- só, bors
- parmezán vagy mozzarella ízlés szerint a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymát, paprikát és gyömbért tegyük fel forrni 2 liter vízben. Amikor a víz már bugyog, dobjuk bele a citromot, és hagyjuk még 10 percet forrni, majd vegyük alacsonyabbra a lángot. Adjuk hozzá a répákat, a brokkolit és a zellert, és öntsük hozzá az alaplevet is. Pár perc múlva a kelbimbót is hozzáadhatjuk a leveshez. Ízesítsük a fűszerekkel (ízlés szerint), majd ellenőrizve a zöldségek puhaságát, tegyük bele a borsót is. Pár perc múlva, mikor a borsó is majdnem megfőtt, vegyük le a tűzről a levest.
Forrás: Posta Luca