Tavaszi minestrone

Hozzávalók:

  • 2 kisebb fej hagyma egészben (110 g)
  • 1 kisebb tv paprika csumázva
  • 1 nagyobb répa kockázva (135 g)
  • 1 kis fehérrépa kockázva (40 g)
  • brokkoli kisebb darabokra vágva (170g)
  • 1 nagyobb zellerszár (75 g)
  • 10 kisebb kelbimbó félbevágva (130 g)
  • 100 g cukorborsó vagy borsó
  • 130 g fehérbab (konzerv vagy készre főzve)
  • 10-15 g gyömbér (egészben)
  • fél citrom
  • pár szál petrezselyem
  • 1 tk. tárkony
  • ½ tk. kakukkfű
  • 8 dl alaplé
  • só, bors
  • parmezán vagy mozzarella ízlés szerint a tálaláshoz

Elkészítés:

A hagymát, paprikát és gyömbért tegyük fel forrni 2 liter vízben. Amikor a víz már bugyog, dobjuk bele a citromot, és hagyjuk még 10 percet forrni, majd vegyük alacsonyabbra a lángot. Adjuk hozzá a répákat, a brokkolit és a zellert, és öntsük hozzá az alaplevet is. Pár perc múlva a kelbimbót is hozzáadhatjuk a leveshez. Ízesítsük a fűszerekkel (ízlés szerint), majd ellenőrizve a zöldségek puhaságát, tegyük bele a borsót is. Pár perc múlva, mikor a borsó is majdnem megfőtt, vegyük le a tűzről a levest.

Forrás: Posta Luca

Scroll to Top

Magazinunk legfrissebb, tavaszi lapszámát keresd az újságárusoknál, és a boltok polcain!

Ha csak digitálisan lapoznád végig, ITT tudod megvásárolni!

Magazinunk legfrissebb, tavaszi lapszámát keresd az újságárusoknál és a boltok polcain!

Ha csak digitálisan lapoznád végig a Laptapir oldalán is megtalálsz minket!