Sült keszeg, hagymás-joghurtos krumplisalátával

Hozzávalók:

(keszeg)

  • 70 dkg keszeg (5-6 db)
  • fokhagymakrém
  • liszt
  • pirospaprika
  • olaj

(krumplisaláta)

  • 80 dkg krumpli
  • 3-4 fej lilahagyma
  • nagy pohár görög joghurt

Elkészítés:

Megtisztítjuk a keszeget és nagyon sűrűn beirdaljuk. Besózzuk, kicsit állni hagyjuk a sóban. Bekenjünk kívül-belül fokhagymakrémmel, majd a lisztet összekeverjük pirospaprikával, és a halakat beleforgatjuk. Végül forró olajban ropogósra sütjük.

A krumplit megfőzzük, ha kihűlt, felszeleteljük. A lilahagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük. A krumplit és a lilahagymát összekeverjük, sózzuk, és ráöntjük a nagy pohár joghurtot. Az egészet összekeverjük, hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Forrás: Posta Luca

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!