Keresés

Saját kezűleg készült, ez a férfiasan tökéletes lakás

Már egy éve kerestem házat, és mindenképpen szerettem volna egy kis kertet, mert nagyon szeretek barkácsolni. Közel egy év albérlet után pont a születésnapomon, nov.19 én láttam meg a hirdetést, és még este azonnal hívtam, hogy megakarom nézni, ami olyan jól sikerült, hogy másnap már vittem az előleleget. 🙂

Abban az időben nagyon nagy érzelmi nyomás is volt rajtam, édesanyám nagyon beteg lett, és azt mondta nekem, meg akarja érni, és látni szeretné van újra otthonom. Éjjel-nappal munka mellett dolgoztam a házon hónapokig, maximum napi átlag 2 óra alvás mellett. Nagyon nehéz volt.

Egyedi megoldásokkal tűzdelt előszoba

A padlóra SPC burkolat került, a falat fehérre festettem, a födém gerendákkal együtt. Barkácsoltam egy raklap cipős szekrényt, és egy előszobafogast deszkákból. A meglévő barna szekrényt szürkére festettem, tettem mellé egy katonai ládát, a férfias hatás kedvéért.

Mivel minimális összeg volt amit a lakásra költhettem,

így a nappali-konyha hideg burkolatát nem vertem fel, a tetejére laminált padlót tettem.  Főszempont volt, hogyha változik a lakásom stílusa (megunom és pár év múlva lecserélem így akkor is olcsóbb lesz).

Kivettem ajtókat, és egy falat a konyhában, az ajtókat újra festettem, saját kézzel és újra szegőztem. Bauhausban vásárolt tégla hatású  falburkolatot ragasztottam a falra, bár imádom a szürkét, de mégis próbáltam ellensúlyozni, hogy ne legyen minden egyszínű. 

Előtte
tégla hatású dekorfal
Utána

Férfias de mégsem rideg, hideg enteriőrt akartam

Szeretem a növényeket, és azzal is próbáltam lágyítani a sötét színeket. 

A konyha antracit szürke bútorát egy asztalos ismerősöm készítette el. Viszont az étkezőasztalt én „turbóztam fel” így a 70 cm-es asztalból 270 cm-es lett.  Így, akár egy nagyobb baráti társaság is kényelmesen elfér mellette.

Előtte

Ami kakukktojás ebbe az enteriőrben az a komód, de ennek is története van.

A komódot utcán találtam kidobva, haza hoztam, és elindult a hangya a  fejemben.  Hiányzott jó pár fiókajtó, és pár léc.  De megcsináltam, lefestettem majd vissza csiszoltam, kapott egy új fogantyút, és a kedvenc bútorom lett.

Függönyt sehol nem lehet látni a lakásban, mert az egyik multinál találtam az ablakok méretére kapható „ férfias” rolót, és mindenhova ezt tettem fel. Nekem tetszik:-)

Fiús, fiatalos dizájn a gyerekszobában

A barna szekrényt átfestettem szürkére, csináltam deszkából egy média polcot. A kanapé mögé deszka burkolat készült, ami jól is mutat, de a falat is védi. Mindent a legkedvezőbb áron szerettem volna kihozni, így az IKEA kínálatából választottam egy polcot.
A kis alapterület ellenére egy ötletes falra szerelt lehajtható csocsó asztalnak is lett helye. 
Ami pedig szerintem nagyon jópofa és egyedi, a konzervdobozból készült lámpa.

Fürdőszoba felújítás bontás nélkül

Nem akartam leverni a burkolatot, mert egy vagyon lett volna. Ezért SPC burkolatot tettem/ragasztottam a falra. A mosdót elbontottam, a helyükre szürke és fehér bútorokat választottam. A WC esetében is ugyanígy jártam el. Az összes burkolat helyére SPC burkolat került.

Szürke árnyalatok a hálószobában is

Az én szobámba is laminált padló került, az egyik falon szürke beton mintás tapéta, a másik sima szürke, rajta egy festett képpel amit annak idején én készítettem. A franciaágy mögé szürke antikolt  deszka  burkolat készült,  éjjeliszekrény gyanánt pedig egyszerű, egyedi fém polcokat hegesztettem.

Hangulatos terasz is készült

Itt átfestettem a falat. WPC burkolatot tettem le, belülre a falra deszka burkolatot készítettem, felülre pedig egy gerendakonzolt a hangulat világításnak. Egy régi IKEA komódot méretre szétvágtam, utána összeraktam, majd lefestettem.

Az udvaron a régi burkolatot felszedtem, és új térkövet tettem le és ezzel burkoltam a külső beton lépcsőt is. 

A kerítést raklapdeszkából készítettem, és a toló kapu deszkázatát is. A teljes betonlépcső alá tárolóhelyiséget és kutya ólat készítettem.

Képek, szöveg: Mladonitzki Tamás 

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!