Rókagombás őzpörkölt, juhtúrós polentával

Hozzávalók:

  • 1,5 kg őzhús (nyak, lapocka, comb vagy csontos rész)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 3-4 zöldpaprika
  • 2 kanál pirospaprika
  • 1 kiskanál csípős paprika
  • 30 dkg erdei rókagomba
  • 4-5 szem borókabogyó
  • babérlevél
  • bors
  • csipet majoránna
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 kiskanál mustár
  • 2 kanál zsír

(juhtúrós polenta)

  • 15 dkg juhtúró
  • 250 g kukoricadara
  • 1 l víz

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra szeleteljük, és a zsírban aranysárgára sütjük. A tűzről levéve a pirospaprikát és a kockára vágott húst beletesszük, majd megpirítjuk. Beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsompürét, a fokhagymát és a fűszereket ízlés szerint. A bort és a mustárt a főzés felénél adjuk hozzá.

A rókagombát megtisztítjuk, szeleteljük, a kisebb darabokat félben vagy egészben hagyjuk. Jó 1,5 órai főzés után, mikor a hús már puha, megkóstoljuk, ha szükséges, ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a gombát, majd készre főzzük.

(juhtúrós polenta)

1 liter vizet a sóval felforralunk, és óvatosan hozzáöntjük a kukoricadarát. Egészen addig főzzük, amíg elválik az edény falától, és közben folyamatosan kevergetjük. Ha kész, tepsibe öntjük a felét, és közé morzsoljuk a juhtúrót, majd rárétegezzük a másik felét, megvárjuk, míg kihűl. Cérnával szeleteljük, és mindkét oldalát olívaolajon megpirítjuk.

Forrás: Posta Luca

Scroll to Top

Magazinunk legfrissebb, tavaszi lapszámát keresd az újságárusoknál, és a boltok polcain!

Ha csak digitálisan lapoznád végig, ITT tudod megvásárolni!

Magazinunk legfrissebb, tavaszi lapszámát keresd az újságárusoknál és a boltok polcain!

Ha csak digitálisan lapoznád végig a Laptapir oldalán is megtalálsz minket!