Keresés

Répatortás golyók

Kicsit túl gondoltuk a répa tortát és egy ilyen mutatós, és nagyon finom desszertgolyót készítettünk. Igazi tavaszi finomság. 🙂

Hozzávalók:

  • 150 g cukor
  • 165 g olaj
  • 2 tojás
  • 120 g reszelt répa
  • 100 g ananász (finomra vágott)
  • 140 g liszt
  • 45 g kókuszreszelék
  • 30 g dió (apróra vágva)
  • ¼citrom leve
  • 125 ml tej
  • 2 g fahéj
  • 5 g szódabikarbóna
  • 120 g mascarpone
  • 200 g fehércsokoládé
  • 30 g porcukor 

Elkészítés:

A hozzávalókat – a mascarponén, porcukron és csokin kívül – alaposan összekeverem, tepsire öntöm, és 170°C-os sütőbe teszem 30-40 percre, amíg belül is megsül.

Amikor a piskóta kihűlt, összemorzsolom, és hozzákeverem a mascarponét és a porcukrot is. 20-25 g-os golyókat formázok a masszából. A golyókat olvasztott fehércsokiba mártom, megszórom dekorcukorral vagy magokkal, és hűtőbe teszem, hogy a csoki megdermedjen.

Jó étvágyat! 🙂

Fotó, recept: Posta Luca

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!