Keresés

Raklap a lakásban?

Hát persze! Miért is ne?
Sokak nagy kedvence az építkezéseken tömegével fellelhető raklapokból valami újat, valami érdekeset varázsolni. Aki ilyesmire vágyik, most inspirálódhat összeállításunkból, ugyanis ezek a kiegészítők egytől egyig az előbbi alapanyagból készültek.  

A kopottas külső rusztikus, vidéki stílushoz illik a leginkább. Mutatós és praktikus darabok születhetnek ebből az egyszerűen hozzáférhető alapanyagból.

Raklap az előszobába

A falnak támasztva a raklap nagyszerű cipőtároló, csak be kell tolni a réseibe a cipőket, de még a tetejét is használhatjuk lerakóként. 

Gyerekszobába elhelyezve, akár könyvespolcként is funkcionálhat. 

Forrás: micasarevista.com

Nappali bútor is készülhet raklapból

Egy kényelmes kanapét is gyorsan és olcsón összedobhatunk pár raklapból. Csak le kell festeni őket, beszerezni egy kényelmes vastag matracot, pár díszpárnát, és kész is!

Forrás: gallery4home.blogspot.com

Raklap mint íróasztal?

Akár egy otthoni munkaállomást is kialakíthatunk egy raklap segítségével, de fontos, hogy találjunk hozzá stílusban passzoló széket.

Forrás: bigdiyideas.com

Raklap a konyhába?

Ha a raklapot a hátoldalával előre erősítjük a falra, konyhai polcot nyerünk, ahová például dísztárgyakat, mutatós tányérokat helyezhetünk.

Forrás: katrinarens.it

A bögréinket nemcsak szekrényben tárolhatjuk, hanem egy raklapból kialakított polcon, amihez a lécekre kampót akasztunk. Ugye, mennyi helyet nyertünk?

bögretartó raklapból
Forrás: shanty-2-chic.com
raklapból bögtertartó polc
Forrás: spaceshipsandlaserbeams.com

Lécekből összerakhatunk egy keretet. Ha a bele kerülő részt mágnesfestékkel befestjük, eredeti üzenőfalat kapunk.

üzenőtábla diy
Forrás: hometalk.com

Ha úgy alakítunk ki egy polcot, hogy borospalackokat helyezhetünk rá, és alulra poharakat tudunk majd felfüggeszteni, akkor egy újabb praktikus kiegészítőre tettünk szert abban a helyiségben, ahol minden centiméter kincs.

bortartó polc diy
Forrás: cutediyprojects.com

Bármily meglepő, ez a polc is a konyhába készült, raklapból. A felső polcára kistányérok, bögrék férnek el, a polc alá rögzített fedelek fűszeres üvegeket zárnak, és még bögréket is felakaszthatunk legalulra.

konyhai polc diy raklapból
Forrás: homebnc.com

Egyetlenegy deszkából – szinte barkácstudás nélkül – praktikus használati tárgyat kaphatunk, csupán a palackok felakasztását kell biztosítanunk néhány kampóval. Nem is muszáj a falhoz erősítenünk, elég csak nekitámasztanunk, ha apróbb tárgyakkal pakoljuk meg.

bortartó polc sajátkezűleg
Forrás: ispydiy.com

A kötélre lógatott deszkára több befőttes üveg fedelét is felerősíthetjük, és így egy egyedi mennyezeti lámpát kapunk. 

deszkából lámpa
Forrás: thesummeryumbrella.com

A humor sem hiányozhat az életünkből: délelőtt kávéscsésze, este borospohár, mindez egy sötétre pácolt, deszkákból összeállított lapon, külön jelzéssel, mikor hová nyúljunk. 😉

pohártartó raklapból
Forrás: amazon.com
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!