Pulled Pork – avagy a szuperomlós husi

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertés lapocka
  • 2 fej hagyma
  • 3 dl kóla – lehetőség szerint Dr. Pepper
  • 5 ek. olaj
  • száraz pác:
  • 1 ek. só
  • 1/2 tk. bors
  • 1 tk. római kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. piros paprika

(Almás káposztasaláta)

  • 500 g lila és fehér káposzta
  • 250 g répa (2 nagyobb darab)
  • 2 nagyobb alma (savanykásabb fajta)
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 500 g tejföl
  • 15 g mustár
  • 250 g majonéz
  • 2 ek. citromlé
  • 2 ek. ecet (fehérbor vagy almaecet)
  • 10 g porcukor
  • 50 g tej
  • fehérbors

Elkészítés:

A pácot keverjük el az olajban, majd jól dörzsöljük be vele a husit. Fedjük le, és tegyük hűtőbe egy éjszakára (vagy legalább 3 órára).

Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, és a hús minden oldalát kicsit süssük meg, hogy egy kis kérget kapjon. Ezután a hagymát szeleteljük fel, és dobjuk egy tepsi aljára (ha van fedeles vasedényünk, használjuk azt).

Tegyük rá a húst, locsoljuk meg kólával, és fedjük le alufóliával. Előmelegített sütőben süssük 4 órán át 150°C-on, közben pedig párszor locsoljuk meg a tepsiben lévő folyadékkal. Amikor kész, egyszerűen csak szedjük szét a husit cafatokra, és rakjuk kenyérre vagy akár salátába.

(Almás káposztasaláta)

A zöldségeket gyaluljuk le, hogy minél vékonyabbak legyenek. Az almát is vágjuk fel vékonyabb darabkákra. Egy tálban a többi hozzávalót alaposan keverjük össze. Dobjuk hozzá a zöldségeket és az almát, és már kész is. 

Forrás: Posta Luca

Scroll to Top

Magazinunk legfrissebb, tavaszi lapszámát keresd az újságárusoknál, és a boltok polcain!

Ha csak digitálisan lapoznád végig, ITT tudod megvásárolni!

Magazinunk legfrissebb, tavaszi lapszámát keresd az újságárusoknál és a boltok polcain!

Ha csak digitálisan lapoznád végig a Laptapir oldalán is megtalálsz minket!