Pulled Pork – avagy a szuperomlós husi
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertés lapocka
- 2 fej hagyma
- 3 dl kóla – lehetőség szerint Dr. Pepper
- 5 ek. olaj
- száraz pác:
- 1 ek. só
- 1/2 tk. bors
- 1 tk. római kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. piros paprika
(Almás káposztasaláta)
- 500 g lila és fehér káposzta
- 250 g répa (2 nagyobb darab)
- 2 nagyobb alma (savanykásabb fajta)
- 1 közepes fej lilahagyma
- 500 g tejföl
- 15 g mustár
- 250 g majonéz
- 2 ek. citromlé
- 2 ek. ecet (fehérbor vagy almaecet)
- 10 g porcukor
- 50 g tej
- só
- fehérbors
Elkészítés:
A pácot keverjük el az olajban, majd jól dörzsöljük be vele a husit. Fedjük le, és tegyük hűtőbe egy éjszakára (vagy legalább 3 órára).
Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, és a hús minden oldalát kicsit süssük meg, hogy egy kis kérget kapjon. Ezután a hagymát szeleteljük fel, és dobjuk egy tepsi aljára (ha van fedeles vasedényünk, használjuk azt).
Tegyük rá a húst, locsoljuk meg kólával, és fedjük le alufóliával. Előmelegített sütőben süssük 4 órán át 150°C-on, közben pedig párszor locsoljuk meg a tepsiben lévő folyadékkal. Amikor kész, egyszerűen csak szedjük szét a husit cafatokra, és rakjuk kenyérre vagy akár salátába.
(Almás káposztasaláta)
A zöldségeket gyaluljuk le, hogy minél vékonyabbak legyenek. Az almát is vágjuk fel vékonyabb darabkákra. Egy tálban a többi hozzávalót alaposan keverjük össze. Dobjuk hozzá a zöldségeket és az almát, és már kész is.
Forrás: Posta Luca