Keresés

Pénztárcabarát konyhafelújítás? Mutatjuk, hogyan!

A konyhafelújítás az egyik legizgalmasabb téma, hiszen a nagy felület teljes átalakítása mindig elképesztően látványos eredményt hoz magával! Lehet egy tanácsunk? Egy pillanatra felejtsd el a nagy bútoráruházakat, a milliókra felkúszó árakat és mielőtt a teljes konyhát úgy ahogy van kicserélnéd, inkább válassz egy színt, amivel teljesen újjá varázsolhatod a ház legforgalmasabb szegletét.

Az új Annie Sloan Satin Paint bevetésen

Az Asztalom Műhely Erikája most saját konyhájukat festette át, méghozzá a Knightsbridge Green sötétzöld árnyalattal.

Le sem tagadhatná, hogy a bútorfestés szerelmese, hiszen ez már az ötödik alkalom, hogy új színbe öltözteti a teljes konyhát. 🙂

„Mosószeres áttörlés után, azonnal festettem, nem csiszoltam, nem alapoztam. Nagyon szépen fedett, már egy rétegben is (az ajtók belső oldalát nem is festettem kétszer) Annie Sloan szintetikus lapos ecsetet használtam, hihetetlen könnyen terül, nagyon jó vele dolgozni.” 

Újabb konyhafestés Kaptafából!

Nem csak Erika, de Kaptafa is Satin Paint-et használt, hogy egy megrendelés keretén belül, egy teljes konyhát újítson fel. A Pemberley Blue árnyalatra esett a választása, ami egy igazán elegáns és egyben kifinomult szín.

„Tapasztalatok nélkül kezdődött a festés, annyira új ez a festék típus, ilyen nagy felületen még nem próbáltuk. Deeeee! Nem lehet leírni, hogy mennyire jó volt dolgozni vele. Könnyen terül, szagtalan, fél óra száradás után jöhet a következő réteg, két rétegben fed, gyönyörű selymes fénye van, nem kell zárni…tudnám még sorolni.” – mesélte Kaptafa nagy örömmel az oldalán.

Gyakorlati tippek konyhafestéshez!

…egyenesen Nemiskacattól, aki a saját konyháját újította fel. Enikő számára nem is volt kérdés, hogy Annie Sloan Chalk Paint festékkel fog dolgozni, hiszen a rusztikus felülethez a legjobb találmány a krétafesték.

„A konyhabútorom egy korábban lazúrozott és lakkozott, borovi fenyőből készült bútor. A festést és a látványt is kifejezettem ehhez a stílushoz igazítottam. Szerintem a plafonról lógó edénytartótól, a téglafaltól, a pult burkolatától, illetve az egész konyha jellegétől egyáltalán nem idegen egy olyan festési módszer, ami a régi, vidékies, rusztikus konyhák hangulatát idézi.

Bár ilyen a kiindulópont is, mégsem féltem erre az érzetre ráerősíteni a festéssel. A célom az volt, hogy kicsit modernizáljam, a színválasztással ellensúlyozzam a sok barnát, legyen frissebb, világosabb.” – mesélte Enikő egyik blog cikkében, ahol számos hasznos tippet is megoszt a konyhabútor festéssel kapcsolatban.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!