Pásztorpite
Ez a pásztorpite, egy különleges, ínycsiklandozó egytálétel, mely egy borongós őszi napon tökéletes ebédre vagy vacsorára! Próbáld ki!
Hozzávalók:
• 500 g darált marhahús
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1 nagyobb sárgarépa
• ½ piros kaliforniai paprika
• 150 g zöldborsó
• 4 gerezd zúzott fokhagyma
• 1,5 dl alaplé (marha)
• 1 kis konzerv paradicsompüré
• 2 ek. Worchestershire szósz
• 3 ek. szójaszósz
• 1 tk. kakukkfű
• 1 babérlevél
• 1 kg burgonya
• 60 g vaj
• 1,5 dl tej
• só, bors
Elkészítés:
A húsos raguhoz a paprikát, hagymát és répát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, és egy aprítóban apróra daráljuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és rádobjuk az aprított zöldségeket, majd megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és fokhagymát, majd picit lepirítjuk. Ezután a húst is hozzáadjuk, pirítjuk, majd fűszerezzük, és felöntjük alaplével. Alacsony lángon kb. 20 percet főzzük. Végül a borsót is hozzákeverjük.
A krumplit kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A főtt burgonyát egy villával vagy krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tejet és vajat, majd krémesre keverjük.
A ragut egy hőálló edénybe szedjük, és a tetején eloszlatjuk a krumplipürét. 200°C-on 30 percet sütjük.
Jó étvágyat! 🙂
Fotó, recept: Posta Luca