Online lakberendezés, avagy egy társasházi lakás különleges története

Online tervezés? Igen, ma már ez is lehetséges. Így fordulhatott elő az a furcsa helyzet, hogy a lakberendező és az elégedett tulajdonos az elkészült, szép, új lakás fotózásakor találkozik életében először. Szűcs Klára ennek a mindössze 44 m²-es társasházi lakásnak a tervezési folyamatait az első vonal húzásától a díszítés és dekorálás végső feladatrészéig ily módon valósította meg. S mitől különleges még ez a lakás? Attól, hogy tervező és tulajdonos végig egy hullámhosszon tudott együttműködni, nyitottan, rugalmasan állt az új gondolatokhoz, és törekedett a tökéletességre. 

Kevesen vállalják, hogy már álló falakkal megvásárolt, de még építés alatt álló lakásukban utólag egy ajtónyi méretű falszakaszt megnyissanak… A tulajdonos elfogadta a tervező által javasolt ötletet, hogy „hozzuk ki a maximumot a lakásból”, és az ezzel járó, többletként jelentkező bontási költségeket.

Különös egységben az előszoba és a nappali

A nappaliban az ülőgarnitúrát a fal felől a kinyitott tér felé fordították. Így a televízió új, nem szokványos helyzetbe került (az előszobába), aminek révén a TV látószöge 2 méterrel megnövekedett.
A lakberendező az előszobablokkot a bejárattól mindösszesen pár lépés távolságra helyezte át. A térbe forduló elválasztó bútorzat tulajdonképpen egy ritmusosan eltolt, magasabb és alacsonyabb bútorelemekkel variált nappali bútorzat és előszoba-fogas „összeházasítása”. 

A kinyitott, megnövelt terű nappali ülőgarnitúrája egy mozdulattal teljes értékű, kényelmes duplaággyá nyitható. A médiafal domináns, tároló szekrényeket és egy síkba záródó, rejtett mellékhelyiség-ajtót is magába foglal. A strang melletti beugró szekrényben kapott helyett a mosógép.

A szürke, fehér és a fekete domináns színhasználatát az élénksárga székek, a hozzájuk színeiben illeszkedő absztrakt festmény, a sárga gömblámpa, a halványzöld lerakóasztal és a zöld árnyalataiban csíkos szőnyeg teszi fiatalosan vidámmá és élettelivé. 

Az extravagáns, polip és rák formájú kínáló tárgyak, a padlóvázában elhelyezett bohém tolldekoráció, a galvanizált kancsón visszacsillanó fényjáték a megszokott dekorálástól eltérően egyedi és különleges.

Az ajtónyi falszakasz kibontásának köszönhetően,

a fő élettérbe bekapcsolódik a tolóajtóval leválasztható hálószoba-blokk területe és az onnan beáradó plusz fény. Az igényesen választott díszpárnák, a textilek, függönyök harmóniája s a prémium minőségű tapéták mind-mind a „jó hozzánk betérni” – érzést fokozzák.

A tér átszervezésével lehetőség nyílt

külön mellékhelyiség s egy hálószobával egybekapcsolt modern fürdőblokk kialakítására, a szanitereket és burkolatokat a LauroFloor üzletéből válogatták.

A végeredményből látható, hogy a Dutch Home Kft. kínálatából választott és kombinált holland bútorokkal nagyszerűen mutat együtt a letisztult és az extravagáns stílus.

Fotó, lakberendező: Szűcs Klára

 

A tulajdonost kérdeztük:

- Ez a kis lakás saját részre készült?

- Nem, kiadásra készült, és hamarosan elérhetővé is válik, hiszen ez egy minőségi szállás, a Tisza partjára látogatóknak!

Scroll to Top
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!