Trifle vagyis az óriás pohárkrém

Ez a nutellás-banános pohárkrém akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. Gyorsan, könnyen elkészíthető és mellesleg mutatós is.

Hozzávalók:

csokis piskóta:
• 150 g olvasztott vaj
• 100 g étcsokoládé
• 300 g cukor
• 3 tojás (L)
• 70 g kakaópor
• 150 g liszt
• 1 csipet só

nutellás krém:
• 500 g mascarpone
• 50 g porcukor
• 6 evőkanál nutella

vaníliás krém:
• 500 g mascarpone
• 120 g porcukor
• pár csepp citromlé
• 1 vaníliarúd magja

banán:
• 10 db banán
• 2 evőkanál cukor
• 20 g vaj

Elkészítés:

A piskótát a következőképpen készítjük: a tojásokat habosra verjük a cukorral és a sóval. A lisztet és a kakaót alaposan összekeverjük, majd a tojásokhoz öntjük a vajjal együtt, és egyneművé keverjük. A csokit megolvasztjuk, és ezt is hozzáadjuk a tésztához. Egy sütőpapírral bélelt edényben egyenletesen eloszlatva 180ºC-on 25 percet sütjük. Kihűtjük, majd felkockázzuk.

A két krémet így készítjük: a krémek hozzávalóit egy spatula segítségével jó alaposan összekeverjük.

A banánt meghámozzuk és felkarikázzuk vastagabb szeletekre. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a cukrot hozzá adjuk, és hagyjuk felolvadni. Amikor elkezd barnulni, a lángot levesszük alacsonyabb hőfokra, és belerakjuk a banánszeleteket. Mind a két oldalát pirítjuk, kb. 1-1 percig.

Egy nagy tálban vagy kisebb poharakban rétegezzük az elkészített alapokat. Piskóta, nutellás krém, opcionálisan pirított mogyoró, banán, vaníliás krém és így tovább. A tetejére rakhatunk tejszínhabot, és ízlés szerint díszíthetjük.

Fotó, szöveg: Posta Luca

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 havi Laptapir előfizetés minden feliratkozónak!

Iratkozz fel most hírlevelünkre!