„Minden mentes” brownie
Hozzávalók:
• 100 g laktózmentes vaj
• 100 g mandulaliszt
• 150 g cukor és gluténmentes étcsoki
• 140 g banán
• 50 g xilit
• 2 tojás (L-es)
• 20 g kakaó
• 7 g szódabikarbóna
• 1 tk. vaníliaaroma
• 1 csipet só
• 7 g szódabikarbóna
• 1 tk. vanília aroma
• 1 csipet só
Az epres krémhez
• 75 g cukor és gluténmentes étcsoki
• 50 g laktózmentes vaj
• 15 g xilit
• 200 g eper
Elkészítés:
A vajat és 100 g csokoládét olvasszuk fel mikróban, majd alaposan keverjük el őket a vaníliával. A tojást habosítsuk fel (mixerben kb. 2 perc), majd öntsük hozzá az olvasztott csokoládés masszát is folyamatos kevergetés mellett. Egy tálba szitáljuk a kakaót, lisztet, xilitet, szódabikarbónát, és alaposan keverjük el, majd adagoljuk a tojásos csokihoz. A banánt pürésítsük, majd adjuk a tésztához. Egy tepsit sütőpapírozzunk ki, és elegyengetve halmozzuk bele a brownie alapot. Rakjuk előmelegített sütőbe, 190°C-ra 25 percre. Amikor a brownie kihűlt, szórjuk rá az apróra vágott epret, és csorgassuk le csokoládémasszával (a csokit, vajat és xilitet olvasszuk össze, és keverjük őket egyneművé), majd tegyük hűtőbe legalább 30 percre.
Forrás: Posta Luca