Keresés

Milyen a jövő fürdőszobája? – Milánóban mutatták be a legújabb trendeket

A fenntarthatóság volt a téma a dizájn legnagyobb európai ünnepén a divat fővárosában. Az április közepén megrendezett eseményen első alkalommal vett részt Közép-Kelet Európa legnagyobb fürdőszobai berendezéseket gyártó vállalata. 

A RAVAK 200 m2-en mutatta be öt új fürdőszobai termékkollekcióját a fenntarthatóság jegyében,

hol a lenyűgöző hófehér háttér és több mint nyolcszáz felfújható Gördülő Buborék látványa teremtette meg a hamisítatlan, derűs, dinamikus fürdőszobai hangulatot. 

Olyan egységes témát kerestünk, amely nemcsak harmonizálja változatos termékkínálatunkat, hanem absztrakt értelemben is magában foglalja márkánk lényegét” – magyarázta a kiállítás koncepcióját Roman Vrtiška a társaság egyik kreatív vezetője. „Számunkra a hab, a buborékok éteri birodalma alapvető szimbólummá vált. A „gördülő buborék” fogalma számtalan kreatív lehetőséget kínált” – tette hozzá Vladimír Žák dizájner. 

Letisztult formák, végtelen színválaszték

A RAVAK öt új termékcsaládot mutatott be a milánói Salone del Mobile dizájn hetén, a csaptelepektől a mosdókagylóig, a fürdőszobabútorokon át a fürdőkádakig, sajátos színvilággal. „Célunk az volt, hogy a látogatók és szakemberek elmerüljenek a márka absztrakt világában” – hangsúlyozták a tervezők. A kiállítási standot közel 50 magyar lakberendező, partner is megtekintette, köztük Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke is. Várhatóan a hazai tervezők munkáiban is rövidesen megjelennek a Milánóban kiállított újdonságok.    

A RAVAK márkanév egyet jelent a modern, praktikus, az utolsó részletig átgondolt fürdőszoba fogalmával.

2020 óta Roman Vrtiška és Vladimír Žák felel a cég kreatív irányításáért. A legjelentősebb cseh ipari formatervezési elismerés, a Czech Grand Design nyerteseinek nevéhez fűződik a legújabb Lite mosdó család megalkotása is. A harminc modellből álló mosdó-kollekciónál felhasznált öntött márvány és a választott technológia lehetővé teszi a letisztult sík felületek és a precíz élek alkalmazását, amelyeket a tervezők lágyan formázott belső terekkel kombinálnak. A harminc darabból álló kollekció a legkisebb kézmosóktól a tágas duplamosdókig kiegészíthető matt fekete, fehér és számos más színben elérhető bútorral. A mosdók és bútorok egyedi formáinak és felületeinek kombinációja több mint hetven egyedi megoldást tesz lehetővé. 

A milánói kiállításon a Yard sorozat is bemutatkozott. A mosdószekrények két különböző kialakítással, a mosdókagyló formáját követő kihúzható fiókkal, vagy fémlábakon álló nyitott polcokkal érhetőek el, ha a szellősebb benyomás elérése a cél. 

A csendes luxus hangulatát teremtik meg a Milanóban bemutatott csaptelepek. Roman Vrtiška és Vladimír Žák hengeres formái a Domino sorozatban, rose gold színben, króm vagy matt fekete és matt fehér változatban nyűgözik le a minimalista enteriőrök rajongóit.  

Merész, mégis harmonikus, egyedi megjelenést tükröz a csaptelepek Spring sorozata, amelyben a tervezők egyesítik a praktikumot és a letisztult művészi esztétikát, fehér, matt fekete és szálcsiszolt fém felülettel.

A teljes fürdőszoba termékkínálatot a színes akril burkolattal készülő, szabadonálló fürdőkádak teszik teljessé. A tervezők öt színt választottak a kollekcióhoz, de a RAVAK a megrendelők elképzelésének eleget téve, tetszőleges árnyalatokban is le tudja gyártani őket. 

A RAVAK egyedi és innovatív termékei korábban olyan nemzetközi elismerésekben részesültek, mint a Red Dot, az iF Design Award és a Good Design díjak. A márka öt leányvállalatot üzemeltet Közép- és Kelet-Európában, és világszerte több mint 50 országban találhatók meg a termékei. 

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!