Meggyes, kókuszos, krémes sütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
• 6 tojás
• 3 dl tej
• 2 dl olaj
• 22 dkg liszt
• 30 dkg cukor
• 7 dkg cukrozatlan kakaópor
• 1 tasak vaníliás cukor
• 1 tasak sütőpor
A krémhez:
• 15 dkg fehér csokoládé
• 12 dkg kókuszreszelék
• 5 dl tej
• 2 tojássárgája
• 1 teáskanál étkezési keményítő
• 15 dkg cukor
• 3 dl habtejszín
• 15 dkg meggy (befőtt)
• 1 tasak zselatin
A tetejére:
• 5 dkg kókuszreszelék
• 2 tasak vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a másik masszába. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben, és 180°C-os sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Amíg elkészül, megcsináljuk a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és felforraljuk, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét is. Folyamatosan kavargatjuk, amíg el nem olvad, majd levesszük a tűzről.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a vaníliát és a keményítőt is belekeverjük. Felöntjük a langyosra hűtött tejjel, és lassú tűzön újra főzni kezdjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
A zselatint feloldjuk 3 evőkanál vízben, majd belekeverjük a krémbe. A habot felverjük, és hozzákeverjük a hideg krémhez, fél órára hűtőbe tesszük. A krém felébe keverjük a lecsöpögtetett meggyet, megkenjük vele az egyik lapot. Befedjük a másik lappal, eloszlatjuk rajta a maradék krémet, és megszórjuk a vaníliás kókuszreszelékkel.