Keresés

Levendulaszörp

A szörpök kicsik és nagyok kedvenc italai a nyári melegben. És ha a szokásos ízek helyett valami újat is kipróbálnál, akkor a levendulaszörp jó választás lehet.

Hozzávalók:

  • 180 g levendulavirág
  • 2 l víz
  • 1 kg cukor
  • 1 db citrom (kezeletlen héjú)
  • 10 g citromsav

Elkészítés:

A vizet a cukorral és a citromsavval felforralom, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Ezután felkarikázom a citromot, és a levendulával együtt a sziruphoz adom. Letakarom és megvárom, míg kihűl, majd egy éjszakára a hűtőbe teszem. Ezután a szörpöt üvegekbe adagolom.

Jó étvágyat! 🙂

Fotó, recept: Posta Luca

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!