Leveles tészta pestóval, szalonnával és mákkal

Hozzávalók:

– 1 cs. leveles tészta
– 1 tojássárgája
– 10 dkg apróra kockázott húsos szalonna
– 1 fej finomra reszelt vöröshagyma
– 3-4 ek. pestoszósz
– 3 ek. mák
– 3 ek. reszelt parmezán sajt
– sütőpapír

Elkészítés:

1. Engedjük ki a leveles tésztát. Melegítsük a sütőt 200°C-ra. A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd vágjuk 3 részre. A tojást keverjük össze egy kis vízzel, és kenjük meg vele a tészta széleit.
2. Az egyik tésztacsíkra szórjuk rá a szalonnadarabokat és a hagymát. Szorosan tekerjük fel, majd vágjuk 8 cm vastag szeletekre. Fektessük a sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
3. A másik tésztalapot kenjük meg pestóval, majd tekerjük és szeleteljük fel. Szintén tegyük a sütőlemezre.
4. A maradék tésztát hintsük meg mákkal és reszelt sajttal, és ezeket is helyezzük el a sütőlemezen. Majd süssük meg a tésztát.

Forrás: Posta Luca

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!